MENIU

Vremea revine la normal în toată Europa

Foto: Realitatea TV

Vremea tinde să reintre în normal în Europa, după un sfârşit de săptămână de foc. Spania este singura ţară care a menţinut în vigoare şi luni codul portocaliu de caniculă, dar temperaturi peste medie se vor înregistra şi în Grecia sau Franţa.

Această ameliorare a vremii vine în sprijinul autorităţilor din mai multe ţări care s-au confruntat cu incendii devastatoare în ultimele zile.

În Croaţia, primele incendii de pădure au izbucnit duminică. 240 de pompieri şi 35 de autospeciale au luat parte la operaţiuni. După câteva ore flăcările erau sub control. Cu toate acestea 180 de hectare de păduri de conifere au fost distruse.

Un incendiu de proporţii izbucnit în apropiere de localitatea Las Hurdes a dat bătăi de cap autorităţilor spaniole. 400 de pompieri, 30 de avioane şi mii de voluntari s-au luptat cu focul. Poliţia investighează acest nou incendiu şi nu exclude varianta unei mâini criminale.

Şi în mai multe regiuni din Italia, în special în sud, lupta cu flăcările a continuat. Cea mai afectată zonă rămâne Sardinia. În trei zile flăcările au distrus 15.000 de hectare de vegetaţie şi doi oameni şi-au pierdut viaţa. Intervenţia pompierilor este cu atât mai dificilă cu cât temperaturile rămân caniculare.

Mai multe articole despre:
Spania căldură Italia vreme incendii temperatură