MENIU

Vremea capricioasă a provocat probleme în întreaga lume - VEZI VIDEO CU DISTRUGERILE

Foto: Realitatea TV
Fenomenele meteo au afectat mai multe ţări.

Nu doar Europa se confruntă cu vreme capricioasă. Peste tot în lume ploile torenţiale au provocat inundaţii, alunecări de teren şi pierderi de vieţi omeneşti.

Cel puţin 24 de oameni au murit şi mii au rămas fără un acoperiş deasupra capului în Mongolia, lovită de cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani. Cele mai afectate au fost suburbiile capitalei Ulan Bator şi localităţile din provincia Gobi-Altai. Guvernul mongol a oferit sinistraţilor ajutoare şi adăposturi, dar riscul izbucnirii unor epidemii creşte de la o zi la alta.

Ploile torenţiale au făcut cinci morţi şi în Japonia. În insula Kyushu precipitaţiile abundente din ultima săptămână au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Zeci de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi după ce numeroase locuinţe au fost îngropate sub pământ.

Un pod a fost distrus în China din cauza unor căderi masive de pietre, în regiunea Wenchuan, epicentrul cutremurului devastator de anul trecut. Patru oameni au fost ucişi, în vreme ce 11 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Stâncile s-au dizlocat, afirmă oficiali locali, pe fondul ploilor abundente.

Vremea capricioasă şi-a spus cuvântul şi pe plajele californiene. Un surfer a murit după ce valurile puternice l-au zdrobit de stânci. Oamenii au fost sfătuiţi să stea departe de ocean, dar salvamarii au fost nevoiţi să intervină în cazul mai multor persoane care nu au urmat recomandările. Valurile de peste 4 metri şi jumătate au atras ca un magnet amatorii de senzaţii tari.

Mai multe articole despre:
SUA China vreme furtuni Mongolia capricii