MENIU

Vremea a intrat într-un proces de încălzire

Foto: cotidianul.ro

De marţi vremea a intrat într-un proces de încălzire care va dura cel puţin până la mijlocul săptămânii. Dacă marţi maximele se opresc pe la 31-32 de grade, şi acestea doar în zonele de câmpie din vest şi sud, până joi, ajung la 35-36 de grade Celsius. Zonele cele mai fierbinţi vor fi Câmpia de Vest, Câmpia Română şi estul Moldovei.

Vreme deosebit de caldă va fi în toată ţara, chiar dacă maximele nu trec de 35 de grade. Vor fi 32-33 de grade în Transilvania, 34 la Bacău şi 32 la Suceava. Pe litoral, de asemenea, va fi foarte cald. Cât despre ploi, nici nu poate fi vorba.

Marţi vremea a fost în general frumoasă, cu înnorări şi ploi cel mai probabil în nordul ţării şi la munte. Temperaturile maxime, în uşoară creştere, au fost cuprinse între 24 şi 32 de grade. Vezi aici prognoza meteo pe regiuni.

Astăzi încălzirea vremii continuă. La amiază, doar în depresiunile din estul Transilvaniei şi în extremitatea nordică a Moldovei vor mai fi valori termice de 28, 29 de grade. Cel mai cald va fi în Banat şi în Lunca Dunării unde maximele se apropie de limita caniculei: 34 de grade la Timişoara, Drobeta Turnu Severin şi Giurgiu. Doar câţiva nori pe cerul ţării şi niciun strop de ploaie.

Vreme caniculară va fi joi în Câmpia de Vest, Câmpia Română şi estul Moldovei. 36 de grade este maxima la Timişoara, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Călăraşi şi Galaţi. Dar va fi deosebit de cald în toată ţara, chiar dacă maximele nu trec peste tot de 35 de grade.  În vestul, sudul şi sud-estul ţării, temperatura nu va reuşi să coboare sub 20 de grade. Şi pe litoral va fi foarte cald,  iar ploile vor lipsi cu desăvârşire şi noaptea nu se va răcori.

Mai multe articole despre:
meteo ploaie vreme canicula temperaturi