MENIU

Vrâncenii, reticenţi la vaccinarea împotriva AH1N1

Campanie de vaccinare

Doar jumătate dintre medicii de familie au ridicat de la Direcţia de Sănătate Publică dozele de vaccin.

Gripa nouă nu i-a speriat pe vrânceni. După elevii de liceu din clasele terminale şi asistenţii medicali şi vrâncenii de rând sunt reticenţi la vaccinarea pandemică. Nici medicii de familie nu s-au grăbit să ridice vaccinul de la DSP. Vrâncenii preferă vaccinul împotriva gripei sezoniere în detrimentul celei noi. O dovedeşte numărul redus al persoanelor care s-au imunizat deja cu vaccinul pandemic.  Pentru că elevii au intrat în vacanţă, dozele rămase au fost redistribuite către medicii de familie.

\"Vaccinarea împotriva gripei noi are anumite controverse, din cauza asta sunt destul de mulţi pacienţi care refuză sau nu sunt amatori.  Eu personal am reuşit să-mi acopăr populaţia cu risc cu vaccin sezonier, urmând ca atunci când va sosi şi vaccinul pandemic să-i prind la vaccinare\" spune medicul Grigore Hanţă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea.

Pentru imunizarea împotriva virusului AH1N1, Ministerul Sănătăţii a trimis în judeţ 13.500 de doze de vaccin pandemic. Primii vaccinaţi au fost medicii şi personalul IJP respectiv ISU. Fiind opţional, mulţi au refuzat  însă vaccinarea.  Cei care doresc să se vaccineze pot apela la medicul de familie. Conform Direcţiei de Sănătate Public Vrancea, nu toţi medicii au ridicat vaccinul pandemic.

Mai multe articole despre:
gripa