MENIU

Vrancea: Anul agricol 2010 va fi unul bun, spun specialiştii Direcţiei Agricole

Zapada aduce un an agricol bun

Ninsoarea căzută în ultimele zile este mană cerească pentru agricultorii din Vrancea, în special după seceta din această vară.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Agricole Vrancea, zăpada căzută în judeţ în ultimele zile poate reprezenta începutul unui an agricol mai bun. Precipitaţiile vin să acopere deficitul de peste 15 litri de apă din sol, înregistrat vara trecută. Cu toate acestea, pământul are în continuare nevoie de apă, în special acolo unde viscolul a spulberat zăpada.

Directorul DADR Vrancea, Costică Neaţă, afirmă că \"este într-adevăr binevenită această zăpadă. A căzut pe tot teritoriul judeţului Vrancea. Pe unele zone a fost vântul mai puternic, a spulberat-o şi acolo poate să zicem că efectul este mai mic.\" Pătura de zăpadă care s-a aşternut protejează şi culturile înfiinţate în această toamnă.

Pentru a acoperi deficitul de apă din sol însă, directorul DADR Vrancea crede că trebuie să ningă în continuare pentru ca gradul de umiditate să ajungă la normal. \"Precipitaţiile căzute până acum nu au acoperit deficitul de apă din sol şi sperăm ca în această iarnă să beneficiem de un aport de precipitaţii care să ne ducă în primăvară la normalitate\", afirmă directorul DADR Vrancea.

În Vrancea au fost însămânţate peste 29.000 hectare cu grâu şi aproape 10.000 de hectare cu rapiţă.