MENIU

Vot cu scandal în mai multe secţii de votare din ţară

Foto: www.news-bucovina.ro
În comuna Coloneşti, judeţul Olt o secţie de votare a fost închisă timp de 10 minute
În localitatea Găneasa, oamenii au stat la rând ca să voteze primarul

Biroul Electoral Municipial Cluj-Napoca a anulat, duminică dimineaţă, 49 de buletine de vot, după ce PSD a sesizat faptul că textura hârtiei era diferită de a celorlalte buletine.

Buletinele au fost anulate la Secţia de votare 148, din cartierul Iris.

"A fost depusa o sesizare, după ce s-a constatat că mai multebuletine erau dintr-o hartie care avea altă textură.  Buletinele aufost anulate pentru a nu crea suspiciuni", a declarat preşedintele Biroului Electoral Judeţean Emil Belean.

În comuna Coloneşti, judeţul Olt o secţie de votare a fost închisă timpde 10 minute, după o contestaţie. Doi din membrii comisiei au fostacuzaţi că le indicau oamenilor un anumit candidat de pe buletin.

De asemenea, preşedinta secţiei de votare, care este şi soţia fostuluiprimar, a fost acuzată că nu lasă pe altcineva din comisie sădistribuie buletinele de vot. "Nu putem să împărţim buletinele, că ne e frică de fraudă. Ceacare a pus mâna pe buletin nu l-a luat cu intenţia să arate vreunei persoane cum să voteze", a spus preşedinta secţiei de votare din Coloneşti. Membrii comisiei au dat cu greu curs contestaţiei şi au întrerupt votul.

În final, membrii secţiei de votare au decis că nu se impune niciosancţiune şi au reluat votul. Câteva minute mai târziu, a fost depusăaceeaşi contestaţie, dar procesul de votare nu a mai fost perturbat. Laaceeaşi secţie, duminică dimineaţă, a dispărut şi o ştampilă. A fost găsităla un sătean, care plecase cu ea în buzunar.

Alegeri olteneşti în adevăratul sens al cuvântului în comuna Găneasa,judeţul Olt. Secţiile de votare au fost aglomerate încă de la primeleore ale dimineţii, iar incidentele n-au lipsit. Primarul uneicomune vecine a fost dat afară din secţia de votare pentru că ar fiîncercat să ajute mai multe persoane în vârstă să voteze. 

Un candidat la Primăria Cluj, paralizat, nu a putut intra la vot în absenţa unei rampe de acces

Candidatul PNG-CD la Primăria Cluj-Napoca, Gheorghe Aştileanu, caresuferă de un handicap locomotor, nu a putut intra în clădirea liceuluiNicolae Bălcescu din Cluj-Napoca, unde trebuia să voteze, întrucâtclădirea nu avea rampă de acces pentru persoane în fotoliu rulant.

Pictorul Gheroghe Aştileanu, de 44 de ani,a fost ajutat să urce cele două rânduri de scări care duceau la Secţiade votare 119 de un vecin de-al său, care-l însoţea. Candidatul, care amai intrat în cursa electorală pentru Cluj-Napoca în 2000, a declarat,la ieşirea din cabina de vot, că drepturile persoanelor cu dizabilităţinu sunt respectate în Cluj-Napoca,

Mâncarea schimbată la 163 de secţii de votare din Cluj, sub suspiciunea că este alterată

Mai multe secţii de votare au reclamat duminică, la Biroul ElectoralMunicipal Cluj-Napoca, că mâncarea pe care membrii secţiei au primit-oeste alterată, motiv pentru care ea va fi schimbată la toate cele 163de secţii de votare. Membrii au reclamat că garnitura de cartofi natur de la şniteţulcare s-a servit, avea un gust ciudat.

Mai multe articole despre:
vot secţie de votare