MENIU

Voronin şi Medvedev au vorbit despre posibilitatea menţinerii la putere a PCRM, scrie Novîi Reghion

Foto: gtbv.ro

Unul din subiectele de bază în discuţiile de vineri dintre preşedintele rus Dmitri Medvedev şi preşedintele moldovean în exerciţiu Vladimir Voronin a fost posibilitatea menţinerii puterii de către Partidul Comuniştilor în Republica Moldova, scrie agenţia de ştiri Novii Reghion.

În urma alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie, o majoritate de 53 de mandate din cele 101 ale Parlamentului a revenit partidelor de opoziţie, care astfel pot alege conducerea forului legislativ şi cabinetul de miniştri.

Partidul Comuniştilor, care se află la conducerea ţării din 2001, caută căi pentru a "strâmtora" alianţa care a învins în alegeri, scrie Novii Reghion, citând un comentariu al serviciului în limba rusă al postului de radio BBC.

Voronin, care îşi încheie al doilea şi ultimul - conform Constituţiei - mandat prezidenţial, speră să ocupe funcţia de preşedinte al Parlamentului, foarte importantă în Republica Moldova. Pentru aceasta, grupul său parlamentar, care are 48 de mandate, mai are nevoie de susţinerea a minim patru deputaţi din Alianţă.