MENIU

Voronin l-a numit pe ministrul Justiţiei în funcţia de premier interimar al Republicii Moldova

Foto: vipmagazin.md

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, l-a numit pe ministrul Justiţiei, Vitalie Pârlog, în funcţia de premier interimar, după demisia Zinaidei Greceanîi, relatează Jurnal de Chişinău.

Pârlog îşi va începe activitatea în funcţie la 14 septembrie.

"În legătură cu survenirea situaţiei de incompatibilitate şi imposibilitatea exercitării atribuţiilor sale de către prim-ministrul în exerciţiu, în vederea asigurării continuităţii în administrarea treburilor publice pînă la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, în temeiul art. 100, art. 101 şi art. 103 din Constituţia R.Moldova şi al art. 3 şi art. 5 din Legea despre statutul deputatului în Parlament, preşedintele R.Moldova a semnat decretul, potrivit căruia Vitalie Pârlog, ministru al justiţiei, se desemnează, din data de 14 septembrie 2009, în calitate de prim-ministru interimar, până la formarea noului Guvern", scrie în decretul lui Voronin.

Premierului Zinaida Greceanîi şi alţi cinci miniştri şi trei funcţionari la nivel de miniştri adjuncţi care sunt deputaţi pe listele Partidului Comuniştilor au demisionat miercuri, în condiţiile în care deputaţii din noul Parlament au la dispoziţie 30 de zile pentru a alege între funcţia de deputat şi o altă funcţie remunerată.