MENIU

Volei masculin: România-Danemarca 3-0, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010

Foto: NewsIn

Reprezentativa masculină de volei a României a câştigat, duminică, partida cu Danemarca, scor 3-0 (25-12, 25-23, 25-18), din Grupa G a fazei a doua a preliminariilor Campionatului Mondial din 2010 şi s-a calificat în ultima fază preliminară, informează site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale.

În urma acestui rezultat, România şi-a asigurat prezenţa la ultimul turneu de calificare la CM 2010 deoarece are un total de 7 puncte şi ar putea încheia Grupa G chiar pe pe primul loc, în funcţie de rezultatul dintre Portugalia şi Slovenia, formaţii care au câte 5 puncte. În cazul în care slovenii vor învinge cu 3-0, atunci România va încheia pe poziţia secundă, iar la orice alt rezultat, va fi lider, deoarece are un setaveraj mai bun.

Turneul Grupei G s-a disputat la Varzim, în Portugalia, iar naţionala tricoloră a mai obţinut următoarele rezultate: 3-2 cu Slovenia, 3-0 cu Portugalia şi 2-3 cu Grecia.

Naţionala pregătită de Stelian Moculescu va evolua în perioada 14 şi 30 august la ultimul turneu premergător al CM 2010, programat în Italia. Dacă va termina pe primul loc, atunci România va juca în turneul din Bulgaria (Grupa J), iar dacă va ajunge pe doi va merge în Serbia (Grupa L).
Mai multe articole despre:
România Volei masculin CM 2010