MENIU

Vladimir Voronin: Vorbesc moldoveneşte şi nu româneşte, iar relaţiile Republicii Moldova cu România sunt la fel ca cele cu oricare alt stat

Foto: RTV
Voronin nu ştie ce va face după ce nu va mai fi preşedinte

Vorbesc moldoveneşte şi nu româneşte, iar relaţiile Republicii Moldova cu România sunt la fel ca cele cu oricare alt stat, a declarat liderul moldovean, Vladimir Voronin duminică, la vot. Voronin nu mai are dreptul la un nou mandat de preşedinte, pentru că deja a avut două. Formaţiunea sa, Partidul Comunist, este, însă, favorită la alegerile parlamentare.

"Eu în limba română nu vorbesc. Eu vorbesc moldoveneşte", aşa i-a întâmpinat Vladimir Voronin pe ziarişti la o secţie din Chişinău.

Preşedintele moldovean, aflat la finalul celui de-al doilea mandat, a precizat că a votat pentru dezvoltare şi pentru poporul moldovean.

Voronin nu ştie ce va face după ce nu va mai fi preşedinte, dar ştie că va lucra tot pentru ţara lui. Şi s-a declarat pentru bune relaţii cu România.

Două milioane şi jumătate de moldoveni sunt asteptaţi la vot, ca să-şi aleagă Parlamentul. Potrivit sondajelor, comuniştii au convins 35% dintre electori. După redistribuire ar putea obţine, însă, 53%. Opoziţia nu stă însă foarte bine. Partidele Liberal şi Liberal-Democrat sunt creditate, fiecare, cu puţin peste 8%.

În caz de victorie, toate formaţiunile promit să integreze Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Mai multe articole despre:
alegeri Vladimir Voronin Republica Moldova