MENIU

Vladimir Voronin: E clar că aceste acte de vandalism sunt bine gândite, bine plătite şi bine organizate de alte forţe

Vladimir Voronin: Aceste acţiuni de vandalism sunt organizate de alte forţe
Foto: topnews.in
Vladimir Voronin despre manifestanţi: "Scopul lor este bine gândit, bine plătit şi bine organizat de către alte forţe"

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin a adresat un mesaj televizat populaţiei în care a subliniat că este cât se poate de clar că organizatorii "actelor de vandalism" din centrul Chişinăului au ca scop vărsarea de sânge.

"Au fost atacate instituţiile statale şi trebuie să vedem ce facem. Suntem obligaţi să informăm societatea, să-i informăm corect pe cei care şi-au dat votul, fie de o parte, fie de alta. Noi nu putem astăzi să tragem concluziile definite dar multe lucruri să văd şi multe lucruri sunt înţelese. E cert că organizatorii acestor acte de vandalism nu sunt patrioţi. Se vede clar ca scopul lor este bine gândit, bine plătit şi bine organizat de către alte forţe", a afirmat Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a precizat că nu se poate lua o decizie sub presiunea străzii şi că măsurile ce urmează să fie adoptate vor fi bine analizate. Voronin a mai spus că nişte adevăraţi patrioţi nu ar acţiona aşa cum au făcut-o grupurile de agitatori din centrul capitalei şi că există, fără îndoială, forţe care vor beneficia de pe urma acestor tulburări.

Circa 30.000 de persoane s-au strâns în centrul Chişinăului pentru a cere repetarea alegerilor, considerând că acestea au fost fraudate de comuniştii aflaţi la putere.

Sediul Preşedinţiei moldovene a fost incendiat, iar forţele de ordine au folosit tunurile cu apă pentru a stinge flăcările. Manifestanţii au spart geamurile clădirii Preşedinţiei şi, potrivit NewsIn, au pătruns şi în Parlament, unde au dat foc la mobilă.

Citeşte mai mult despre acţiunile protestarilor din Moldova

 

Mai multe articole despre:
protest Moldova Vladimir Voronin manifestaţii