MENIU

Vizita lui Bill Clinton în Coreea de Nord a fost un succes total: cele două jurnaliste condamnate s-au întors în SUA

Foto: Realitatea TV

Vizita fostului preşedinte american Bill Clinton în Coreea de Nord s-a încheiat cu un succes total. Cele două jurnaliste condamnate în martie la muncă silnică au fost graţiate şi eliberate. Ele s-au urcat alături de Clinton la bordul unei aeronave ce le va aduce înapoi în Statele Unite.

În mai puţin de 24 de ore Bill Clinton a reuşit să obţină eliberarea unor jurnaliste şi să spulbere incertitudinile privind soarta ultimului dictator stalinist al planetei, Kim Jong-Il. Imaginile de la întâlnirea celor doi au făcut înconjurul lumii.

Liderul Coreei de Nord nu numai că este în viaţă, dar este şi capabil să conducă. El a acceptat scuzele venite din partea fostului preşedinte american şi le-a graţiat pe Laura Ling şi Euna Lee, condamnate pentru că intraseră ilegal pe teritoriul Coreei de Nord. Familiile jurnalistelor şi-au exprimat satisfacţia şi i-au felicitat pe oficialii care au contribuit la acest succes.

Presa nord-coreeană a vorbit despre Bill Clinton ca despre un sol al preşedintelui Barack Obama. El i-ar fi transmis liderului comunist Kim Jong-Il un mesaj din partea administraţiei americane. Informaţia a fost negată imediat de purtătorul de cuvânt al Casei Albe care a insistat că vizita lui Clinton a avut un caracter strict privat şi umanitar.