MENIU

Vizita de lucru

Foto: Adevărul

De la miniştri până la femeile de serviciu, toţi cei implicaţi făceau sluj pe întregul traseu oficial. Pe 23 ianuarie 1989, Nicolae Ceauşescu a vizitat trei fabrici bucureştene. „Scînteia” a publicat apoi un reportaj mamut.

„Prezenţa tovarăşului Nicolae Ceauşescu în mijlocul producătorilor de bunuri materiale din Capitală a reprezentat pentru oamenii muncii (...) prilejul de a-i exprima nemijlocit, acum, în preajma zilei de naştere, sentimentele de aleasă dragoste şi preţuire cu care îl înconjoară întreaga noastră naţiune” scrie „Scînteia” în articolul nesemnat cu care începea prima pagină. Vizita a început la „Filatura românească de bumbac” unde „miile de muncitoare l-au întâmpinat pe tovarăşul Nicolae Ceauşescu cu puternice aplauze şi urale.”

„Într-o atmosferă de adâncă însufleţire şi unitate (...) o gardă alcătuită din membri ai gărzilor patriotice şi ai formaţiunilor de pregătire a tineretului pentru apărarea patriei a prezentat onorul. (...) Tineri şi tinere, pionieri au oferit buchete de flori.”

 

Citeşte mai mult în Adevărul 

Mai multe articole despre:
vizită