MENIU

Viticultorii ameninţă cu proteste din cauza preţului scăzut al strugurilor

Foto: medicalexpress.ro

A început culesul viilor, dar producătorii vrânceni nu au cui să vândă strugurii. Recolta este foarte bună şi, în consecinţă, preţul pe kilogramul de struguri a scăzut la o treime faţă de anul trecut. Viticultorii ameninţă cu proteste.

Oamenii spun că şi în aceste condiţii, centrele de vinificaţie nu le cumpără strugurii şi aşteaptă ca oamenii să mai lase la preţ.

Dacă anul trecut un kilogram de struguri se vindea chiar şi cu un leu, anul acesta centrele de vinificaţie nu oferă mai mult de 35 de bani pe kilogram.

Viticultorii ameninţă cu proteste. Ei spun că vor ieşi în stradă cu tractoarele şi utilajele ca să atragă atenţia asupra nemulţumirilor.

Preşedinte Sindicatul Ţăranilor, Gino Toma, a declarat că "guvernanţiii trebuie să se gândească la viticultori, să vindem produsele atât strugurii cât şi vinurile obţinute în gospodării liber, cerem scoaterea carnetelor de viticultor care s+au făcut printr-o şmecherie, cerem scoaterea antrepozitelor fiscale iar vinurile de import să fie vândute sub denumirea sub care au venit".

Viticultorii au anunţat că protestul va avea loc săptămâna viitoare pe 16 septebrie, la Focşani. 

 

Mai multe articole despre:
proteste preţ vin viticultori struguri