MENIU

Virginia Tech se pregăteşte să comemoreze doi ani de la cel mai sângeros atac dintr-o şcoală din SUA

Foto: virginiatechmassacre.com

La doi ani de la cel mai sângeros atac dintr-o instituţie de învăţământ din Statele Unite, Universitatea Virginia Tech, unde 32 de studenţi şi profesori au murit la 16 aprilie 2007, încearcă să-şi vindece rănile şi tocmai a redeschis sălile de curs în care a fost comis masacrul.

"Reocuparea completă a aripii Norris Hall va marca o etapă importantă pe calea către refacere", a explicat vineri un profesor, Ishwar Puti. Cinci dintre colegii săi şi 25 de studenţi au murit în această clădire în timpul atacului. Masacrul s-a soldat şi cu moartea unui profesor de origine română.

După ce a ucis doi studenţi într-un cămin, Cho Seung-Hui, un sud-coreean de 23 de ani, a blocat uşile aripii Norris Hall şi a comis un adevărat masacru, trăgând 174 de gloanţe în nouă minute.

Un marş al amintirii va avea loc în campus, unde amintirile rămân vii, în condiţiile în care, în mai puţin de o lună, Statele Unite au fost martorele unor atacuri nebuneşti - în New York, 14 morţi, în California, şase morţi, în Carolina de Nord, şapte morţi.

20 aprilie va marca şi zece ani de la atacul din liceul Columbine, soldat cu 13 morţi, tragedie emblematică pentru atacurile comise în şcoli în Statele Unite.

Ca o coincidenţă sinistră, la sfârşitul lunii va avea loc procesul unui imitator al lui Cho Seung-Hui. Johnmarlo Napa, student din Nevada, a fost arestat în urmă cu aproape un an pentru că a trimis mesaje de răzbunare unor studenţi de la Virginia Tech, ale căror nume le-a găsit în ziare. Admirator al lui Cho, el colecţiona aceleaşi arme şi folosea citate din mesajele video delirante trimise de Cho televiziunii NBC în dimineaţa în care a comis masacrul.

Mai multe articole despre:
profesori studenţi atac comemorare masacru Virginia