MENIU

Viorel Hrebenciuc: Dacă Băsescu iese din nou preşedinte, PSD va fi dat afară de la guvernare

Viorel Hrebenciuc: Mircea Geoană a trecut de la curenţii calzi la curenţii reci
Viorel Hrebenciuc: Dacă Băsescu iese din nou preşedinte, va da afară PSD de la guvernare
Foto: programepolitice.ro

"În scenariul în care Mircea Geoană ar pierde alegerile, iar Băsescu ar câştiga alegerile, atunci PSD ar fi dat afară de la guvernare, aşa cum îl ştiu eu pe Traian Băsescu. În schimb, dacă PD-L s-ar ţine de protocol, acest lucru nu s-ar întâmpla", a spus Viorel Hrebenciuc.

"Mircea Geoană a fost ministru de Externe, iar trecerea la politica internă a fost pentru el ca o trecere de la curenţii calzi la curenţii reci. Dar a învăţat să facă politică după duşul rece din 2004 când a candidat împotriva lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei. În prezent este capabil să se lupte cu Traian Băsescu", a afirmat Viorel Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a vorbit despre PSD şi despre sondaje.

"Astăzi, în PSD avem mai mulţi lideri şi, implicit, mai multe locomotive. Eu cred că Mircea Geoană va urca serios până la finalul lui iunie în sondaje şi asta pentru că are potenţial, mai ales că astăzi, la lansare, Iliescu a vorbit sincer despre Mircea Geoană şi l-a apreciat şi l-a încurajat. Mai mult, toţi oamenii au remarcat sinceritatea lui Iliescu, iar un grup mi-a spus daca Mircea Geoană va fi susţinut de Iliescu înseamnă că va câştiga", a spus liderul PSD.

Viorel Hrebenciuc a negat că s-ar fi împăcat cu Traian Băsescu.

"Este o creaţie a presei şi cearta şi împăcarea mea cu Băsescu... În afară de un schimb de replici de acum câţiva ani, nu am avut alte ieşiri, iar întâlnirea de la Revista 22 a fost o banală discuţie între doi politicieni", a comentat liderul PSD speculaţiile apărute în presă.
Mai multe articole despre:
Mircea Geoană PSD Ion Iliescu Viorel Hrebenciuc