MENIU

Violenţele din Iran sunt făcute publice pe reţeaua de microblogging Twitter

Foto: theobamapound.com

Imaginile violenţelor din ultimele zile de la Teheran ajung în Occident pe calea Internetului. Dacă ziariştii străini n-au putut transmite, iranienii postează online propriile înregistrări cu scene de la confruntările dintre miliţiile pro-guvernamentale şi susţinătorii reformistului Mir Hossein Moussavi.

Protestele din Iran au fost o adevărată provocare pentru ziariştii străini aflaţi la Teheran. Mulţi au mărturisit că a transmite câteva minute de imagini de la manifestaţii s-a dovedit o misiune dificilă şi chiar periculoasă. Aşa a ajuns Internetul şi înregistrările cameramanilor amatori să fie alternativa de informare.

Serviciul Twitterul a fost portiţa de scăpare pentru mulţi iranieni sau străini aflaţi la Teheran care au vrut să transmită lumii ce se întâmplă acolo. Reţeaua de micro-blogging şi-a făcut datoria.

A făcut diferenţa şi intervenţia americanilor. Autorităţile de la Washington au cerut site-ului de socializare să amâne revizia sistemului, care era prevăzută pentru sfârşitul săptămânii trecute, tocmai pentru a fi la dispoziţia susţinătorilor opoziţiei iraniene.

Mai multe articole despre:
Iran proteste violenţe Ahmadinejad alegere Twitter