MENIU

Vîntu: \"Nu mai investesc niciun ban în România, atât timp cât va exista mentalitatea asta că oamenii de afaceri sunt nişte tâlhari\"

Sorin Ovidiu Vîntu vorbesşte despre viaţă şi afaceri

Într-un interviu acordat săptămânalului Capital, omul de afaceri spune că a intrat în bussines \"de foame\", vorbeşte despre ură, afaceri, politică şi nivelul scăzut de pregătire al actualei generaţii.

Sorin Ovidiu Vîntu şi-a amânat conferinţa de presă anunţată în campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, dar a acordat săptămâna trecută un amplu interviu săptămânalului \"Capital\".

Întrebat ce măsuri de criză ar lua dacă ar fi preşedintele României, omul de afaceri a spus: \"Bucuraţi-vă şi rugaţi-vă lui Dum­nezeu să nu fiu eu preşedintele României. Bucuraţi-vă că nu sunt şi rugaţi-vă la Dumnezeu să nu ajung. Să nu ajungă vreodată unul ca mine preşedintele României\", fără a face alte precizări. SOV a adăugat că o mare greşeală făcută de guvernele de după 1989 o reprezintă privatizările şi abandonarea pieţei ruseşti.

În ceea ce priveşte propriile afaceri, SOV susţine că a intrat \"de foame\" în business, şi anunţă că \"atât timp cât va exista mentalitatea asta bizară a clasei politice că oamenii de afaceri sunt nişte tâlhari, eu nu mai investesc niciun ban în România\". A adăugat că s-a extins deja în Moldova şi că urmează afaceri în Ungaria şi Serbia şi că prin 2000 s-a gândit să plece în altă ţară.

Despre noua generaţie, Vîntu susţine că este slab pregătită şi că un tânăr nu are în acest moment nici o şansă să facă un ban cinstit în România, dar nu vede o mare problemă în asta deoarece \"să nu vă închipuiţi că cei care fac bani sunt de o inteligenţă superioară. E o simplă chestiune de noroc. Mulţi au încercat, unii au avut noroc şi au reuşit, alţii n-au avut noroc şi n-au reuşit\".

Vîntu, după ce spune că îi place \"Gândul\", prezice că ziarele în print vor dispărea în viitorul apropiat, deşi recunoaşte că \"eu nu ştiu să lucrez cu computerul. Nu ştiu să deschid un computer\".

Vîntu crede că se poate vorbi de fericire la 18, 20 30 de ani, nu la anii săi şi adaugă: \"Urăsc beţivii şi proştii. Un tip care urăşte, care are capacitatea de a urî aşa cum îi urăsc eu pe beţivi şi pe proşti, n‑are voie să ajungă să aibă puterea unui preşedinte\", a mai spus SOV.

Întrebat dacă doarme liniştit, Vîntu a spus sec: \"Din perspectiva aluziei dumneavoastră, da\".