MENIU

Vin, distracţie şi poveşti de amor în ultima noapte de carantină de la hotelul din Hong Kong

Foto: thestandard.com.hk

Circa 300 de oaspeţi şi membri ai personalului unui hotel din Hong Kong aflaţi în carantină din cauza gripei porcine şi-au sărbătorit joi noapte "eliberarea" printr-o petrecere de pomină.

În timp ce mulţi dintre clienţi au fost indignaţi de măsura de impunere a carantinei timp de o săptămână în acest hotel, unde a stat singurul caz confirmat de gripă porcină din oraş, unii au învăţat să se distreze. În ultima lor noapte în hotelul Metropark, mulţi clienţi şi-au scos măştile de protecţie pentru a dansa şi a petrece toată noaptea, bând bere şi vin în holul mare, în timp ce hoarde de reporteri priveau prin ferestre.

Izolarea a însemnat pentru unii şi naşterea unor poveşti de dragoste. Potrivit ziarului South China Morning Post, cel puţin două cupluri noi s-au format în această săptămână. În plus, se crede că cel puţin una dintre femeile blocate în hotel este prostituată - lucru obişnuit în acest district al plăcerilor, Wanchai, foarte popular mai ales în rândul marinarilor americani.

"A rămas blocată în una dintre cele 173 de camere ale hotelului cu clientul care o chemase, pentru că managerii au refuzat să-i dea o cameră separată", a spus ziarul. Autorităţile au fost lăudate de experţi pentru măsurile dure de carantină, menite să evite propagarea virusului H1N1, însă clienţii au fost indignaţi la început.

Autorităţile din Hong Kong s-au oferit să acopere toate costurile extra ale acestei şederi forţate, printre altele oferindu-le două nopţi de cazare oriunde doresc, după ridicarea carantinei. Joi, autorităţile au "eliberat" primul lot de 35 de persoane, dintre care multe fuseseră în contact cu bărbatul mexican infectat, în avionul care îl adusese din Shanghai.

Cutiile cu orez aduse clienţilor hotelului în această săptămână au fost înlocuite în ultima zi cu lăzi de fructe proaspete, legume şi băuturi alcoolice, iar musafirii au agăţat la o fereastră un banner pe care scria "Iubim în continuare Hong Kong-ul".