MENIU

Vijeliile din 9 iunie au făcut ravagii în 14 judeţe ale ţării, potrivit bilanţului MAI

Foto: RTV
44 de localităţi din 14 judeţe şi Capitala au fost afectate de furtună

Ploile, grindina şi vântul puternic din 9 iunie au făcut ravagii în 14 judeţe ale ţării. 44 de localităţi din Argeş, Brăila, Buzău, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Capitala au fost afectate, a anunţat Dan Nica, ministrul Internelor.

Furtuna a provocat inundarea a 140 de gospodării şi 62 de locuinţe, ploile cu caracter torenţial afectând 533 acoperişuri de imobile.
De asemenea, au fost inundate 600 de hectare de teren agricol. Cinci drumuri naţionale şi trei drumuri comunale au fost afectate, precum şi 37 podeţe, două poduri şi şapte obiective socio-economice.

În Bucureşti au fost semnalaţi 245 copaci căzuţi, din care 160 pe carosabil, 20 pe cabluri aeriene de utilităţi publice, şapte pe conducte de utilităţi publice, 17 pe construcţii şi 41 pe autovehicule.
Citeşte mai mult

Pentru limitarea efectelor inundaţiilor au acţionat aproximativ 450 de reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă cu 59 de autospeciale, patru autoscări, opt descarcerări şi şase motopompe.