MENIU

Viitorul, Băsescu şi referendumul, subiectele editorialelor de marţi

Foto: foodandwaterwatch.com

Cristian Tudor Popescu răspunde unui cititor nemulţumit de abordarea problemei referendumului în Gândul: "E greu să treci peste mesaje ca acesta, alcătuite cu o bună-credinţă care lipseşte de prea multe ori pe net. Dl. Constantin Loghin m-a făcut să mă gândesc că n-am reuşit să fiu suficient de clar în ceea ce am scris şi am spus în legătură cu lipirea referendumului pe alegerile prezidenţiale de către preşedintele-candidat Băsescu. Am recitit editorialul "Start cu spatele" şi n-am găsit nimic de înlăturat sau adăugat. Nu pot decât să-l rog pe dl. Loghin să-l mai citească şi dânsul o dată cu atenţie".

Mircea Marian scrie în Evenimentul zilei despre cum şi-a săpat Băsescu singur groapa: "Panică şi durere în tabăra susţinătorilor lui Traian Băsescu: un sondaj CURS arată că iubitul lor preşedinte este pe cale să piardă alegerile. Atitudinea lor ulterioară era previzibilă: rezultatele au fost falsificate. „Se ştie” că directorul de la CURS lucrează pentru Geoană. „Se ştie” că în această campanie s-au pus la bătaie sume imense de bani, inclusiv pentru publicarea unor cercetări sociologice contrafăcute".

Emilian Isăilă abordează "România fără speranţă" în Adevărul: "Lumea iese încet, încet din criză. Nu şi România. Noi vom ieşi printre ultimii. Am luat criza la mişto, iar acum e rândul ei să ne facă viaţa grea. De fapt, tot mai cred că e o criză pe care o merităm. Şi, în plus, în ciuda a ceea ce se spune, fiecare ţară are criza pe care o merită. Dacă nu mă credeţi, priviţi peste gard la Polonia, o ţară a cărei economie s-a menţinut în 2008 şi va creşte în 2009. La polul opus veţi descoperi statele baltice care au nevoie de respiraţie artificială ca să nu se dezintegreze. Asta, după ce au fost considerate drept nestematele din coroana Uniunii Europene".

Cornel Nistorescu scrie în Cotidianul: "Ce a fost în lunile premergătoare campaniei electorale, chiar şi în cele două-trei săptămâni dinaintea startului, a fost doar un clopoţel la şoricel. Preşedintele a făcut turul sărbătorilor închipuite, al obiceiurilor scoase din pălărie, al aniversărilor de tot soiul şi a zis că este în timpul îndatoririlor sale. Toate cheltuielile făcute din bugetul instituţiei n-au fost decât o furăciune în văzul lumii! Cât au costat deplasările ofiţerilor, ale flotilei auto, cât au costat orele de zbor, toţi se fac că nu văd, nu aud şi nu ştiu să socotească! Să nu mai vorbim de organizarea “petrecerilor” orăşeneşti! Primarii PDL şi-au arătat loialitatea faţă de preşedinte tocând banii contribuabililor din urbele lor pentru a pune şi ei umărul la campania electorală a preşedintelui. Orele de la B1 TV, de la TVR, de la PRO TV au fost şi ele parte dintr-un program de servit Băsescu la tavă, colţunaşi, desert şi fructe exotice!".

 

Mai multe articole despre:
Băsescu România referendum ajutor revista presei