MENIU

Viena a devenit oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume, devansând Zurich

Foto: jollytours.ro

Viena a depăşit oraşul elveţian Zurich şi a ajuns pe primul loc în clasamentul oraşelor cu cea mai bună calitate a vieţii din lume, arată rezultatele unui sondaj anual întocmit de Mercer.

Geneva, un alt oraş elveţian, ocupă poziţia a treia a clasamentului, în timp ce Vancouver se află pe locul patru. A cincea poziţie a clasamentului este ocupată de Auckland.

Primele zece locuri ale clasamentului sunt dominate de oraşe germane şi elveţiene, dintre care multe şi-au menţinut poziţia din topul de anul trecut. Zurich, pe a doua poziţie, este urmat de Geneva (locul trei), Düsseldorf (locul şase), Munchen (locul şapte), Frankfurt (locul opt) şi Berna (locul nouă).

Sondjul din 2009 arată că oraşele europene se menţin în fruntea clasamentului. Parisul este pe a 33-a poziţie, iar Lyon pe a 37-a. În Marea Brianie, Londra este pe locul 38, în timp ce Birmingham şi Glasgow împart locul 56.

Din Statele Unite, Honolulu ocupă a 29-a poziţie, iar din Asia, Singapore este pe locul 26, cel mai bine plasat oraş asiatic, urmat de Tokyo, pe locul 35.

Din cauza actualei crize financiare, "multinaţionalele încearcă să îşi revizuiască politicile internaţionale de afaceri pentru a reduce costurile. Numeroase societăţi prevăd reducerea activităţilor internaţionale pe termen mediu sau lung şi să limiteze, dacă este posibil, sistemele de remuneraţie ale emigranţilor, chiar dacă indemnizaţiile compensatorii, bazate pe criteriile calităţii vieţii, vor rămâne o componentă esenţială a sistemului", a precizat Mercer.

Ultima poziţie a clasamentului, a 215-a, este ocupată de Bagdad. Şapte oraşe din Africa figurează printre ultimele zece locuri: Kinshasa (207), Nouakchott (208), Pointe Noire (209), Khartoum (211), Brazzaville (212), Ndjamena (213) şi Bangui (214).
Mai multe articole despre:
mediu Viena Zurich aer calitatea vieţii