MENIU

VIDEO / Formula 1 - Felipe Massa a suferit un accident grav în timpul calificărilor de la Hungaroring! Pilotul e în comă farmacologică

Pilotul de la Ferrari a fost lovit în cască de un obiect, apoi a pierdut controlul monopostului
Foto: Gazzetta dello Sport

Pilotul brazilian al echipei Ferrari, Felipe Massa, s-a lovit puternic de zidul de protecţie în timpul calificărilor pentru Marele Premiu al Ungariei.

Massa, lovit de o piesă de la monopostul lui Barrichello

Massa era cel mai rapid în sesiunea a doua de calificări, iar potrivit imaginilor, pilotul a fost lovit în cap de un obiect, a acţionat frâna, dar s-a lovit cu viteză de zidul de protecţie.

Echipa medicală i-a acordat pilotului primul ajutor, dar acesta a rămas pentru mai multe minute imobilizat în maşină, în timp ce a treia sesiune de calificări a început cu întârziere din cauza accidentului.

Ross Brawn a declarat că o piesă de la suspensia din spate a monopostului lui Rubens Barrichello lipseşte, iar acesta ar fi putut să fie obiectul care l-a lovit pe Massa.

Pilotul brazilian era conştient şi întins pe o targă în momentul în care a plecat la spital pentru investigaţii medicale. Potrivit unui comunicat al FIA, Massa a suferit o tăietură la frunte, mai multe contuzii şi o leziune a unui os al scalpului.

Operat cu succes, potrivit anunţului oficial al Ferrari

La spitalul AEK din capitala Ungariei, Massa a fost supus unei intervenţii medicale pentru tratarea acestor probleme. Operaţia a fost un suces, însă pilotul de la Ferrari va mai rămâne o perioadă sub observaţie, la secţia de terapie intensivă. Purtătorul de cuvânt al Ferrari a afirmat că starea de sănătate a lui Massa este stabilă.

Deocamdată ştirile despre starea de sănătate a pilotului brazilian sunt contrastante. Al doilea buletin medical al medicilor de la spitalul maghiar unde a fost operat Massa nu a fost deloc optimist. Deşi sâmbătă după-amiaza cei de la Ferrari au anunţat într-o declaraţie oficială că Massa a fost operat şi că intervenţia a fost un succes (deşi se specifica că brazilianul va rămâne sub oservaţie medicală la terapie medicală), medicii maghiari anunţă altceva. Potrivit acestora, Massa se află într-o stare gravă, fiindu-i indusă comă farmacologică. , a declarat doctorul Peter Bazso, citate de "Gazetta dello Sport". Sâmbătă seara, ultima notă de la spitalul maghiar informa că starea lui Massa e . Potrivit medicilor, va fi nevoie de o zi, maxim trei, pentru a se putea evalua exact nivelul traumatismelor cerebrale suferite de pilotul brazilian.

Ferrari a anunţat că va mai face public un buletin medical cu starea lui Felipe în cursul dimineţii de duminică.

Şeful lui Ferrari, Stefano Dominicali, a precizat că doar Kimi Raikkonen va concura duminică pentru echipă, deoarece regulamentul prevede că pilotul care l-ar putea înlocui pe Massa trebuia să efectueze cel puţin un test pe circuit.