MENIU

VIDEO / Maradona, dezlănţuit după calificarea Argentinei la Mondiale: "Cei care nu au crezut în noi...să mi-o s..ă!"

Foto: http://i2.cdn.turner.com

Argentina a câştigat în Uruguay, scor 1-0, iar selecţionata "pumelor" a obţinut in extremis ultimul loc calificat direct la CM din 2010, din grupa sud-americană. A fost momentul descătuşării lui Maradona, selecţionerul contestat vehement de presa din ţara tangoului, care s-a dezlănţuit total în conferinţa de presă care a urmat meciului cu Uruguay. "Il Pibe D'Oro" i-a înjurat în direct pe jurnaliştii argentinieni prezenţi la conferinţă, pe care i-a acuzat că l-au atacat gratuit şi că au inventat conflicte în selecţionata albiceleste.

După plonjonul de bucurie care a urmat la golul victoriei marcat de Palermo, în finalul jocului cu Peru, Maradona s-a dezlănţuit din nou, de data aceasta la adresa mass-media, la finalul meciului cu Uruguay.

Succesul din faţa naţionalei lui Forlan şi Suarez a garantat Argentinei ultimul loc calificat direct, din grupa sud-americană, la Mondialul de anul viitor. A fost "momentul" lui Maradona, selecţionerul pumelor neuitând că a fost contestat vehement de presa din ţara natală, în timpul meciurilor din preliminarii.

La finalul meciului cu Uruguay, "Il Pibe D'Oro" a făcut praf presa sportivă din Argentina. Mai întâi le-a mulţumit suporterilor, şi tuturo celor care au crezut în el, apoi şi-a îndreptat tirul spre jurnaliştii prezenţi la conferinţă, cei mai aprigi duşmani din această perioadă, în viziunea fostului mare jucător, actual selecţioner al Argentinei.

"Pentru cine e această victorie? Pentru suporteri, pentru familie, pentru cei care au crezut în mine? Vă mulţumesc că mi-aţi adus aminte...Le mulţumesc tuturor suporterilor, tuturor argentinienilor celor care au crezut în mine. Victoria este pentru toţi argentinienii, cu excepţia jurnaliştilor. Ei m-au tratat ca pe un gunoi, dar noi ne-am calificat. Doamnelor, vă rog să mă scuzaţi, dar trebuie să spun ceva. Le mulţumesc tuturor argentinienilor care au crezut în mine. Victoria o dedic suporterilor şi familiei, dar nu şi celor care au inventat tot felul de lucruri şi certuri cu Carlos Bilardo. Jucătorii au obţinut calificarea şi m-au făcut să devin cu adevărat antrenor. Celor care nu au crezut în noi, celor care m-au tratat ca pe un gunoi...să mi-o sugă! Să mi-o sugă în continuare! Voi, jurnaliştii, m-aţi tratat aşa cum m-aţi tratat! Continuaţi să mi-o sugeţi! Le mulţumesc jucătorilor şi suporterilor. Restul...să mi-o sugă!"
, a răbufnit Maradona.

Selecţionata albiceleste a câştigat după 33 de ani în Uruguay, printr-un gol marcat în minutul 84 şi s-a calificat pentru a zecea oară la un turneu final mondial.

Mai multe articole despre:
Argentina presă Maradona gunoi calificare CM 2010