MENIU

Videanu susţine că în PD-L nu s-a discutat deocamdată despre alegerile prezidenţiale

Foto: Realitatea TV
Videanu: Emil Boc va fi prim-ministru până la sfârşitul acestei guvernări şi probabil va fi viitorul candidat în 2012 al PDL pentru noua funcţie de premier

Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a declarat, duminică, la Realitatea TV, că democrat-liberalii sunt interesaţi în acest moment doar de campania pentru europarlamentare şi nu au discutat despre cele prezidenţiale.

Întrebat dacă s-a discutat în interiorul PD-L despre prezidenţiale şi despre o posibilă candidatură a lui Emil Boc, Videanu a răspuns "Cu onestitate vă spun, absolut deloc".

"PD-L este preocupat în momentul de faţă numai de alegerile pentru PE şi nu a discutat absolut nimic legat de alegerile pentru preşedinţia României", a susţinut el.

Potrivit lui Videanu, PD-L este preocupat "numai de alegerile pentru PE şi nu a discutat şi nu va discuta nimic până pe 7 iunie legat de alegerile prezidenţiale". "Începând cu 8 iunie putem discuta acest subiect", a adăugat liderul PD-L, susţinând că preocupările democrat-liberalilor ţin de europarlamentare şi de temele europene.

"Vă rog să-mi permiteţi să nu fac niciun comentariu pe această temă până nu vom avea şi noi informaţia completă", a refuzat Videanu să comenteze informaţia că Emil Boc ar putea fi candidatul de rezervă la prezidenţiale, în locul lui Traian Băsescu.

"Emil Boc va fi prim-ministru până la sfârşitul acestei guvernări şi probabil va fi viitorul candidat în 2012 al PD-L pentru noua funcţie de premier", a adăugat Videanu, cu privire la scenariul lansat cum că Daniel Dăianu ar putea prelua Cabinetul.

"Cu atât mai mult cu cât relaţia instituţională preşedinte-partidele politice, militanţii PD-L şi nici domnul preşedinte nu vom uita niciodată de unde a plecat preşedintele, din interiorul PD", a completat Videanu.

"Conform tuturor sondajelor de opinie, omul politic cu cea mai mare încredere a românilor, cu cea mai mare intenţie de vot pentru alegerile prezidenţiale se numeşte Traian Băsescu, acest lucru spune foarte multe legat de ce înseamnă potenţiala campanie prezidenţială", a susţinut liderul PD-L.

Liderul PD-L a negat că ar fi discutat cu Traian Băsescu despre alegerile prezidenţiale.

"Sunt unii politicieni care nu prea înţeleg ce se întâmplă în România. Chiar dacă au încercat să fure startul în alegeri, vor fi descalificaţi de electorat. Vor ajunge în final unul dintre ei candidatul de serviciu, iar celălalt un băiat bun fără noroc", s-a referit Videanu la anunţarea intrării în cursa pentru prezidenţiale a unor lideri politici.