MENIU

Videanu se declară convins că Guvernul Croitoru va trece de Parlament, cu 99% la a doua prezentare

Foto: newsIn

Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat că Lucian Croitoru va fi premier şi că Guvernul său va trece de Parlament "cu 99% la a doua prezentare", fără ca PD-L să încerce să racoleze parlamentari din alte formaţiuni politice.

"Sigur că da. Simplu. O să vedeţi", a răspuns Adriean Videanu, la un post de televiziune, la întrebarea dacă Guvernul condus de Lucian Croitoru va trece de Parlament.

Videanu şi-a continuat explicaţia, spunând că pentru a obţine votul în Parlament "nimeni nu va racola pe nimeni".

"Nu va racola nimeni pe nimeni şi va trece cu 99% la a doua prezentare în Parlament. Nu va racola nimeni pe nimeni.... E o procedură constituţională", a spus Videanu.

Prim-vicepreşedintele PD-L a mai spus că nu există o majoritate parlamentară în acest moment şi că majoritatea se va demonstra în Parlament la votul pentru noul Guvern.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, are, potrivit Constituţiei, zece zile în care să-şi negocieze cu partidele majoritatea, să-şi facă programul de guvernare şi echipa guvernamentală, la expirarea acestui termen trebuind să vină în Parlament pentru votul de încredere.