MENIU

Videanu: PSD este disperat şi lipsit de onoare

Adriean Videanu crede că alegerile au fost fraudate
Declaraţie Adriean Videanu

Pedelistul susţine că sistemul de numărătoare a voturilor operat de partid este foarte simplu: un document excel în care au fost centralizate voturile din toată ţara.

PD-L respinge acuzaţiile PSD privind fraudarea alegerilor din 6 decembrie. \"Aş vrea să condamn comportamentul jignitor, disperat şi umilitor la adresa cetăţenilor, instituţiilor statului. Faptul că nu au onoarea şi demnitatea să recunoască rezultatele alegerilor este trist. Nu au reuşit să demonstreze cu un vot că au fost date în favoarea unui candidat sau a altuia. De aici până la a dicta politic de la sediul PSD să aresteze pe unul sau altul demonstrează cât de democratic este acest partid\", a declarat miercuri  prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului. Videanu crede că şansele ca judecătorii Curţii Constituţionale să declare nule rezultatele alegerilor din 6 decembrie nu prea există.\"Şansele sunt zero. Nu sunt îndeplinite condiţiile legale, astfel încât Curtea Constituţională să se poată pronunţa pe acest subiect. Este strict un demers disperat al PSD\", a spus Videanu.

Acesta a respins şi acuzaţiile legate de numărătoarea paralelă făcută de PD-L, care potrivit pesediştilor ar fi fost făcută cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). \"Aş vrea să vă prezint sistemul de numărătoare al PD-L, care este de o simplitate dezarmantă. Fiecare organizaţie judeţeană a PD-L are un calculator şi un fişier in excel in care se introduc douĂ date: sunt transmise de la fiecare secţie, telefonic, de reprezentantul nostru două cifre: numărul de voturi obţinut de Traian Băsescu, numărul de voturi obţinut de Mircea Geoană. Operaţii matematice simple - adunare, scădere, înmulţire, împărţire - au dat rezultatul final al alegerilor. De la fiecare secţie de vot pe baza copiei după procesul verbal s-au transmis două date, restul fiind o operaţiune în excel pe care orice copil de şcoală generală l-ar putea face. Condamn acuzaţiile privind implicarea STS. PD-L deţine acest sistem încă din anul 2004, când în urma numărătorii paralele am reuşit să demonstrăm că Traian Băsescu a căştigat alegerile. Evident că datele noastre coincid cu cele ale BEC. Numărarea paralelă de PD-L are la bază copiile după procesele verbale semnate de reprezentanţii partidelor politice. Excludem orice tentativă de fraudă atâta vreme cât reprezentanţii coaliţiei PSD-PNL-UDMR-PRM-PNG au fost majoritari în secţii\", a declarat Videanu. Acesta a negat şi acuzaţiile referitoare la ştergerea imaginilor din secţiile speciale. Această operaţiune este prevăzută de lege, iar imaginile au fost trimise BEJ-urilor, iar ulterior BEC, a declarat Videanu.