MENIU

Videanu: Coaliţia a discutat despre măsurile anti-criză

Foto: NewsIn
Videanu: Au fost discutate o serie de măsuri pentru stimularea economiei

Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a declarat luni, după şedinţa Coaliţiei, că principalul subiect al discuţiilor au fost măsurile anti-criză.

"Au fost discutate o serie de măsuri pentru stimularea economiei, pentru creşterea veniturilor bugetare, pentru creşterea lichidităţii monetare în domeniul bancar şi pentru raţionalizarea cheltuielilor publice", a declarat Videanu.

Prim-vicepreşedintele PD-L a mai spus că, în urma discuţiilor de luni, s-au stabilit paşii pentru implementarea măsurilor anti-criză. Cele 32 de măsuri vor costa Guvernul 248 de milioane de lei în 2009 şi 398 de milioane de lei în 2010.

"Foarte multe dintre ele se pot rezolva prin măsuri administrative la nivelul ministerelor, o parte dintre ele prin hotărâri de Guvern şi o parte vor face subiectul asumării răspunderii Guvernului în Parlament: scutirea profitului reinvestit, susţinerea producţiei pentru export, prin garanţii şi contra-garanţii, îmbunătăţirea legii investiţiilor", a mai spus Videanu.

Întrebat dacă s-a discutat în cadrul întâlnirii de luni şi despre data alegerilor prezidenţiale, Videanu a spus că au discutat puţin şi că alegerile vor avea loc la sfârşitul lunii noiembrie.

Mai multe articole despre:
guvern PSD coaliţie Adriean Videanu şedinţă PD-L