MENIU

Victor Ponta: Monica Macovei a îndrugat tot felul de minciuni la Comisia Europeană legate de justiţia din România

Foto: rtv

Victor Ponta a afirmat că Monica Macovei a spus tot felul de minciuni despre justiţia din România la Comisia Europeană, iar Norica Nicolai a acuzat-o pe Monica Macovei de dezinformare şi minciună. În replică, Monica Macovei i-a acuzat pe cei doi lideri politici că au încercat să blocheze actul de justiţie din România.

Victor Ponta: Dacă ar fi să ne luăm după minciunile Monicăi Macovei, ar trebui să închidem România şi să o vindem

"Monica Macovei a turnat tot felul de prostii la Comisia Europeană şi la Bruxelles şi a îndrugat tot felul de minciuni legate de justiţia din România. În ultimii 5 ani, justiţia din România a coborât tot mai jos, din cauza a tot felul de raporturi turnate de către Monica Macovei, raporturi mincinoase", a atacat Victor Ponta în cadrul emisiunii "Ora de Foc" de la Realitatea TV.

În replică, Monica Macovei a declarat că Agenţia Naţională de Integritate nu are autoritate şi a ajuns o marionetă din cauza PSD.

"Dacă Agenţia Naţională de Integritate nu are în prezent autoritate, asta se datorează PSD care au făcut din ANI o marionetă", a declarat Monica Macovei.

Victor Ponta: Monica Macovei s-a folosit de banii lui Ionel Manţog pentru campania de europarlamentare

"Îmi spuneţi mie de justiţie când dumneavoastră v-aţi folosit de banii lui Ionel Manţog pentru campania de europarlamentare. Aveţi panouri şi banere plătite de Ionel Manţog, omul pe care l-aţi trimis în judecată", a acuzat Victor Ponta.

În replică, Monica Macovei a declarat că ea a ajutat justiţia din România.

"În 2005 şi 2006 eu am scos steguleţele roşii pe justiţie. Eu am făcut ceva pentru justiţia din România, iar dacă din 2006 încă monitorizare pe justiţie, asta se datorează proastei guvernîri de atunci", a replicat Monica Macovei.

Nici Norica Nicolai: Monica Macovei nu vrea să recunoască că justiţia este manipulată politic

"Eu cred că dumneavoastră nu ştiţi să comunicaţi nici în ţară şi cu atât mai puţin la Bruxelles pentru că aveţi multe lacune în ceea ce priveşte realitatea justiţiei din România, iar multe din afirmaţiile pe care le-aţi făcut cu privire la dosarele din Parlament sunt aberante", a spus Norica Nicolai.

Norica Nicolai a declarat că a citit în cadrul interceptărilor telefonice din cazul Şereş mai multe informaţii compromiţătoare la adresa a mai multor miniştrii.

"Pe Norica Nicolai o deranjează că am citit în interceptările din cadrul dosarului Şereş despre alţi şase miniştrii implicaţi, dar pentru că justiţia este manipulată politic, lucru pe care Monica Macovei îl neagă, dosarul s-a făcut decât pentru Şereş. Nu vreau să dezvălui acum numele acelor miniştrii, pentru că Şereş încă nu e anchetat, dar dacă se vor face publice acele stenograme, multe capete vor cădea", a dezvăluit Norica Nicolai.

Victor Ponta a continuat cu acuzaţiile la adresa Monicăi Macovei.

"Dumneavoastră ne-aţi făcut de râs cu dosarele despre termopane şi alte nimicuri. Astfel de dosare inventate nu au făcut altceva decât să ne facă de râs în faţa Europei", a declarat Victor Ponta.

În replică, Monica Macovei a declarat că ea nu l-a cunoscut pe Traian Băsescu înainte de numirea ei în funcţie.

"Dacă Traian Băsescu voia să butoneze la butoane, nu punea la conducerea Ministerului Justiţiei un necunoscut, ar fi pus un prieten, iar eu l-am pus pe Daniel Morar la DNA prin intermediul unui interviu, nu l-am cunoscut şi nu mi-a fost prieten", a spus Monica Macovei.