MENIU

Victor Athanasie Stănculescu şi-a lansat vineri cartea \"În Sfârşit Adevărul\"

Lansare carte Victor Athanasie Stănculescu/Foto: REALITATEA.NET

Fostul ministru al Apărării, generalul Victor Athanasie Stănculescu, şi-a lansat vineri cartea \"În Sfârşit Adevărul\". Evenimentul nu a avut loc într-o librărie, ci în spitalul penitenciar Jilava, acolo unde generalul îşi ispăşeşte pedeapsa primită în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.

Generalul Victor Athanasie Stănculescu şi-a lăsat semnătura pe o carte în care vorbeşte despre anumite puteri care pregăteau de mai multă vreme debarcarea lui Nicolae Ceauşescu, despre cei care au tras în oameni în decembrie 1989, presupuşii terorişti, şi depsre siuciderea fostului ministru al Apărării Vasile Milea.

Stănculescu oferă detalii despre discuţia purtată cu ataşatul militar ungar la Bucureşti cu puţin timp înainte de Revoluţie, care i-a cerut în mod concret să pună umărul la căderea regimului comunist.

Stănculescu s-a întâlnit, cu câteva luni înainte de evenimente, la Balaton, în Ungaria, cu şeful KGB pe zona de Europa de Est, dar şi cu înalţi oficiali maghiari, tema discuţiei fiind aceeaşi - căderea regimului condus de Ceauşescu.

Stănculescu mai susţine că i s-a oferit Puterea însă a refuzat să intre în politică. \"Pe două canale, odată în ţară şi unul în afară, serviciile speciale au venit să-mi intermedieze legătura între putere şi întrebarea dacă vrei. Pentru exterior am spus că n-am trei milioane de dolari ca să intru într-o cursă electorală, bani pe care trebuia să-i dau înapoi după ce deveneam preşedinte\", a declarat generalul.