MENIU

Vedete bine şi prost îmbrăcate la Oscaruri - VEZI GALERIE FOTO

Foto: oscar.com
Foto: oscar.com
Foto: oscar.com
Foto: oscar.com
Foto: oscar.com
Foto: oscar.com
Foto: oscar.com
Foto: oscar.com
Foto: oscar.com
Foto: oscar.com
Foto: oscar.com

Gala de decernare a Oscarurilor de duminică a fost un nou prilej pentru vedetele de la Hollywood să-şi etaleze ţinute rafinate şi extravagante, în ciuda crizei economice.

Printre cele mai populare ţinute s-au numărat rochiile albe, cele cu o singură bretea sau decolteuri cât mai îndrăzneţe.

Experţii vestimentari au catalogat seara ca fiind o întoarcere la stilul simplu, sofisticat al Hollywood-ului, astfel că ţinutele clasice ale unor vedete cu nominalizări la ediţia din acest an a premiilor, precum Kate Winslet ("The Reader") sau Freida Pinto ("Slumdog Millionare") au încântat criticii vestimentari.

Câştigătoarea Oscarului pentru cea mai bună actriţa într-un rol principal, Kate Winslet, a ales o ţinută retro, preferând o rochie cu nuanţe de gri şi albastru, cu un umăr dezgolit, marca Yves Saint Laurent, despre care a spus reporterilor ca ar fi "chiar confortabilă". Vedeta a ales cercei  de diamante, puşi în valoare de coafura strânsă la spate.

Vedeta filmului "Slumdog Millionare", Freida Pinto, a preferat tot o ţinută de culoare închisă, albastră, cu o singură mânecă, marca John Galliano. De altfel, Winslet şi Pinto s-au evidenţiat printre celelalte staruri tocmai datorită alegerii unor rochii de nuanţe închise, aparent tendinţa de la Oscar fiind a rochiilor albe, sau în culori pastelate.

Penelope Cruz, câştigătoarea trofeului pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, şi concurenta ei, Taraji P. Henson din "The Curious Case of Benjamin Button", şi-au făcut apariţia la Gală în rochii voluminoase, albe şi fără bretele. Şi Anne Hathaway a ales o rochie de culoare albă, de data aceasta cu aplicaţii de paiete, despre care experţii vestimentari au scris că "reprezintă perfect strălucirea  Hollywood-ului".

Printre celelalte vedete care au adoptat ţinute în culori deschise se numără şi Sarrah Jessica Parker cu o rochie fără bretele, dintr-un material de nuanţă verde pastel, marca Dior, la care a asortat o curea.

O altă preferinţă a vedetelor la acestă ediţie a Oscarurilor au fost colierele mari, la baza gâtului. Dintre vedetele ale căror coliere au atras cel mai mult atenţia se numără Henson ("The Curious Case of Benjamin Button") şi Amy Adams ("Doubt"), datorită design-ului spectaculos al acestora, marca Fred Leighton.

Printre celelalte vedete care au ales accesorii extravagante se mai numără şi Melissa Leo, cu un pandantiv de diamant în formă de păianjen şi Mickey Rourke, care a purtat un medalion cu o poză a câinelui său, rasa Chihuahua, care decedase recent.

Marile dezamăgiri ale serii, potrivit specialiştilor, în materie de rochii au fost super modelul Heidi Klum, cu o neispirată rochie de inspiraţie futuristă, roşu strălucitor, marca Roland Mouret, la care a purtat cercei şi brăţari cu diamante. Specialiştii au catalogat apariţia lui Klum drept una de pe Star Trek. De o altă decizie neispirată privind ţinuta a mai fost acuzată şi Maryl Streep, după cum a scris presa, din cauza formei rochiei, total nepotrivită acesteia.