MENIU

Vasile Blaga: Nu ne puteţi rupe de Traian Băsescu şi nu se poate rupe Traian Băsescu de PD-L

Foto: NewsIn
Vasile Blaga a afirmat că nu ştie dacă Băsescu va candida din partea PD-L la alegerile prezidenţiale
Vasile Blaga: Premierul Emil Boc a dat un ultimatum unuia dintre miniştrii PSD

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că partidul din care face parte nu se poate rupe de Traian Băsescu, la fel cum nici Băsescu nu se poate rupe de PD-L. Declaraţia face referire la participarea preşedintelui la evenimentul de lansare a candidaţilor PD-L la alegerile europarlamentare.

"Preşedintele României a acceptat invitaţia preşedintelui partidului de a veni la lansarea candidaţilor", a spus Vasile Blaga.

"(Traian Băsescu, n.r.) întotdeauna ne ajută. Astăzi aţi văzut un mesaj adresat întregii clase politice, dar, sigur, cu o nuanţă specială pentru partidul din care provine", a spus democrat-liberalul.

"Nu ne puteţi rupe de Traian Băsescu şi nu se poate rupe Traian Băsescu de PD-L", a întărit Blaga.

Acesta a afirmat că nu ştie dacă Băsescu va candida din partea PD-L la alegerile prezidenţiale. "Deocamdată, PD-L şi-a anunţat candidaţii la europarlamentare. La momentul potrivit, îşi va anunţa şi candidaţii la prezidenţiale", a mai spus Vasile Blaga.

În ceea ce priveşte dorinţa PD-L de a fi "vioara întâi a guvernării", Blaga a spus că acest lucru depinde foarte mult de alegerile europarlamentare de acum şi de cele prezidenţiale. "Eroparlamentarele vor da un trend. Poate nu neapărat decizional, dar vor arăta cum stau partidele pe scena politică", a explicat Blaga.

Dacă lui Mircea Geoană nu-i convine coaliţia, guvernarea, îl rog, luni, să o părăsească

Secretarul general al PD-L i-a transmis lui Mircea Geoană că poate pleca de la guvernare dacă nu e mulţumit de partenerii săi.

"Domnul Geoană vrea să fie, luni dimineaţa, colegul nostru de coaliţie şi să discutăm problemele ţării, numai că are idei geniale după ce iese din această şedinţă", a spus Blaga.

Acesta a declarat că PD-L îşi doreşte să continue şi din toamnă guvernarea alături de PSD, dar a sugerat că Geoană va fi dat afară din partid. "Ce va face PSD cu Mircea Geoană e clar. Îl vor rejecta cum văd că le stă în caracter să-şi dea afară oamenii unul câte unul", a spus Blaga.

"Ceea ce vreau să-i spun domnului Geoană este că, dacă nu-i convine coaliţia, guvernarea, îl rog, luni, să părăsească guvernarea. Nu este nicio problemă, dar pun pariu că, chiar dacă luni i se va retrage sprijinul unuia dintre miniştrii domniei sale, nu se va retrage", a mai spus democrat-liberalul.

Premierul Emil Boc a dat un ultimatum unui ministru PSD 

Blaga a afirmat că un ministru PSD a primit de la Boc un ultimatum, în ultima şedinţă a coaliţiei, atrăgându-i-se atenţia că ar fi bine să nu aibă puncte de vedere contrare Guvernului.

"Unui ministru i s-a atras atenţia, la ultima şedinţă a coaliţiei, că ar fi bine să îşi modereze poziţia faţă de cele convenite în interiorul Guvernului. Ministrul respectiv a spus, cu de la sine putere, că, din toamnă, am putea retrage un impozit", a spus Vasile Blaga, fără să nominalizeze ministrul în cauză.

Ministrul IMM-urilor Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă, a declarat, vineri, că impozitul minim este o măsură temporară şi ar putea fi anulat din toamnă, în funcţie de performanţele economice.