MENIU

Vânzările Toyota la nivel global au scăzut cu 27% în primul trimestru

Foto: intellichoice.com

Toyota Motor Corp. a anunţat că vânzările grupului la nivel global au scăzut cu 27%, la 1,767 milioane autovehicule în primul trimestru din 2009, devenind astfel producătorul auto cu cele mai puternice vânzări, înaintea companiei Volkswagen AG.

De asemenea, vânzările companiei-mamă, care exclud camioanele şi maşinile vândute de subsidiarele Hino Motors Ltd şi Daihatsu Motor Co, au scăzut cu 28%, la 1,53 milioane vehicule.

Volkswagen a livrat 1,4 milioane vehicule în trimestrul analizat, în scădere cu 11%, crescându-şi cota de piaţă la nivel global la 11%, potrivit unui comunicat publicat de grup.

Astfel, diferenţa dintre vânzările globale ale Toyota şi Volkswagen s-a redus la 363.000 de vehicule în intervalul ianuarie-martie, faţă 840.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Săptămâna trecută, Toyota a anunţat că ar putea suferi pierderi operaţionale de peste 500 miliarde yeni (5 miliarde dolari) în anul financiar ce se va încheia în martie 2010, din cauza crizei economice globale, care va decima vânzările de maşini.