MENIU

Vânzările la apă, fructe, răcoritoare şi aparate de aer condiţionat au crescut cu 30%

Foto: RTV

Comercianţii îşi calculează profitul de pe urma caniculei din zilele trecute! Vânzări cu cel puţin o treime mai mari la apă, bere, fructe, îngheţată şi aparate de aer condiţionat. Iar perioada bună pentru ei nu se termină aici. Canicula revine.

O creştere a vânzărilor la produsele specifice consumului de vară era previzibilă, spun comercianţii. Dar asta nu înseamnă că au renunţat la micile artificii care să pună din nou pe picioare vânzările de electrocasnice. Strategia a mers. Reducerile, combinate cu grade Celsius multe au adus din nou aglomeraţia în dreptul rafturilor cu aparate de aer condiţionat.

În zilele aceastea au crescut vânzările cu 25-30% faţă de o zi obişnuită, la lichide, aere condiţionate, răcoritoare, iar pieţele sunt doldora de pepeni. Este mai căutată marfă când nimeni nu mai umple frigiderul cu mâncăruri grele.

Căldura le-a adus kilometri şi bani în plus şi taximetriştilor. Maşinile cu aer condiţionat s-au transformat în adevărate cazemate contra fierbinţelii de afară.

Una peste alta, după trei zile de caniculă, socoteala iese bine. Şi cei care au ieşit în câştig până acum n-au de ce să se îngrijoreze. Meteorologii spun că temperaturile de foc revin de la jumătatea săptămânii viitoare. 

 

Mai multe articole despre:
canicula aer condiţionat