MENIU

Vânzarea pachetelor turistice a crescut cu 10% faţă de anul trecut

Foto: pozedinromania.ro

Românii nu ţin cont de criză atunci când vine vorba de...concedii. Vânzarea pachetelor turistice pentru minivacanţa de Paşte a crescut cu peste 10 la sută faţă de anul trecut. La fel de multe rezervări s-au făcut şi pentru 1 Mai.

Aproximativ o mie de români plecaţi cu chartere în destinaţii externe ca Tunisia, Turcia şi Grecia nu se vor întoarce la muncă mâine, ci vor continua să se distreze. Nici pensiunile din ţară nu-şi vor închide porţile: câteva mii de turişti îşi vor continua vacanţa de Paşte zilele acestea. Cele mai căutate locuri sunt cele din Sibiu, Sighişoara şi Bran-Moeciu.

Românii care se vor întoarce la muncă mâine se gândesc deja la vacanţa de 1 mai. Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, doar pe litoralul românesc sunt aşteptaţi 20 de mii de turişti. Alţi 20 de mii de turişti sunt aşteptaţi de proprietarii pensiunilor pe 1 mai, anunţă Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural.

În topul preferinţelor pentru vacanţa de 1 mai se află Mamaia, Olimp şi Neptun pentru litoral şi Valea Prahovei, Neamţ, Sibiu, Harghita şi Covasna pentru turismul montan. Şi cum românii nu se uită la portofel nici măcar pe timp de criză atunci când vine vorba de distracţie, câteva mii de turişti vor alege să petreacă 1 mai muncitoresc în străinătate, Grecia şi Bulgaria fiind primele în topul preferinţelor.

Mai multe articole despre:
turism români vânzare 1 Mai Paşte pachete concedii