MENIU

Vanghelie cheltuieşte 680.000 de euro pentru toaletarea copacilor din sectorul 5

Foto: wordpress.com

Primăria sectorului 5, condusă de Marian Vanghelie, va plăti 2,41 milioane de lei fără TVA (aproximativ 680.000 de euro în total) firmei care va câştiga licitaţia pentru toaletarea a 4.837 arbori din diverse zone ale sectorului, conform unui anunţ de pe pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Arborii vor fi împărţiţi în cinci loturi, în funcţie de zonă, iar lucrările de toaletare presupun tăieri de corecţie, adică îndepărtarea ramurilor cu o direcţie greşită de creştere, tăieri de egalizare, tăieri de regenerare, tăieri în scopuri estetice şi înlăturarea copacilor doborâţi de furtună.

În anunţ nu se precizează dacă firma câştigătoare va fi obligată să returneze primăriei o parte din bani, în cazul în care nu efectuează, din motive obiective, toate aceste operaţiuni. Altfel spus, banii ar urma să fie plătiţi integral chiar dacă nu vor fi efectuate, de pildă, lucrări de înlăturare a copacilor doborâţi de furtună. Calculele arată că firma câştigătoare va fi plătită cu nu mai puţin de 140 de euro pentru fiecare arbore "toaletat".

Contractul va fi atribuit pe 19 octombrie şi va avea durata de 30 de zile.

Mai multe articole despre:
Marian Vanghelie fonduri bani copaci arbori