MENIU

Vanghelie anunţă că sunt patru-cinci candidaţi pentru şefia PSD, printre care şi Cristian Diaconescu

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, este unul dintre cei patru-cinci candidaţi pentru preluarea şefiei partidului după prezidenţiale.

Afirmaţia a avut loc în contextul discuţiei despre posibilii social-democraţi interesaţi să preia şefia PSD în situaţia în care Mircea Geoană ar ajunge la Cotroceni ori ar pierde cursa pentru prezidenţiale.

"Cristian Diaconescu este unul din posibilii candidaţi", a anunţat Vanghelie. Întrebat dacă nu există o răceală a relaţiilor dintre ministrul de Externe şi Mircea Geoană, liderul PSD Bucureşti a evitat un răspuns tranşant. "Sunt supărări şi supărări, şi eu am avut supărări cu Mircea Geoană, dar cred că interesul este comun. Odată câştigată preşedinţia, câştigâm într-un fel cu toţii", a comentat social-democratul.

Marian Vanghelie a reamintit, în contextul unei discuţii despre puterea sa în PSD, că atât Cristian Diaconescu, cât şi Ecaterina Andronescu au fost printre "oamenii susţinuţi de organizaţia de Bucureşti".

Vanghelie a reluat afirmaţiile publice făcută în cursul ultimei săptămâni, când a declarat că nu va candida pentru şefia PSD în acest moment, ci vizează funcţia peste zece ani. "A fost şi un mesaj către colegii mei care doresc să fie preşedinte, sunt patru-cinci care doresc, să ştie că nu au competiţie cu Marian Vanghelie pe funcţia de preşedinte acum", a explicat liderul PSD Bucureşti.

Întrebat ce poziţie în partid îl interesează, Vaghelie s-a limitat la a preciza doar că este una din "din zona centrală".

Cât priveşte relaţia sa cu Miron Mitrea, liderul PSD Bucureşti a ţinut să precizeze că relaţia s-a deteriorat din cauza faptului că acesta nu s-a ţinut de cuvânt. "Din punctul meu de vedere, supărarea mea e că nu s-a ţinut de cuvânt faţă de mine şi n-a avut fair-play (...) Între turul I şi turul II - eu nu câştigasem primul tur - s-a încercat un mic joc în care să mă destabilizeze în organizaţia de Bucureşti, ca să fiu schimbat. Şi cred că a fost interesat la acea vreme de acea funcţie", a explicat Vanghelie.

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat joi seara că nu ţinteşte acum funcţia de preşedinte al PSD, în situaţia în care Mircea Geoană ajunge la Cotroceni, ci doar peste 10 ani, şi anunţă că la următorul Congres va fi ales pe o funcţie "foarte aproape de preşedintele" partidului.

Liderul PSD Bucureşti a vorbit despre el la persoana a treia, spunând că "Marian Vaghelie nu va candida acuma, în acest an de zile, peste un an de zile la funcţia de preşedinte al PSD" în situaţia alegerii lui Geoană la alegerile prezidenţiale.

"Va fi foarte aproape de preşedinte, va candida la o altă funcţie, şi în următorii 10 ani de zile Marian Vanghelie are o linie foarte clară. Vă pot spune altfel: nu va candida acum, dar vreau să spun că va fi preşedintele partidului într-o perioadă, că asta-i viaţa. Şi vine vremea şi lui Marian Vanghelie, dar nu mă grăbesc, mai am multe de învăţat, mai am multe de acumulat, şi nu e timpul meu. Avem colegi şi cred că toate trebuiesc în etape, să nu încerci să arzi etapele", a explicat preşedintele PSD Bucureşti la emisiunea Naşul, de la B1 TV, joi seară.

De asemenea, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat miercuri la Realitatea TV că ar putea candida la şefia partidului dacă Mircea Geoană devine preşedinte al României şi dacă va avea sprijin de la colegi.

"Dacă mă vor sprijini colegii mei, da", a răspuns Năstase întrebării legate de o candidatură la şefia PSD în situaţia în care Geoană câştigă preşedinţia României.