MENIU

Vânătorii de talibani: Militarii români şi americani au participat la lichidarea lui Mohamed Bobi

Casa în care se afla Mohamed Bobi se afla într-o zonă greu accesibilă, în munţi
Foto: RTV

Un comando românesc a participat la lichidarea unuia dintre cei mai importanti terorişti care actionau în apropiere de Kabul.

Împreună cu câţiva membri ai Beretelor Verzi americane, Forţele speciale române au reuşit să-l scoată din luptă pe Mohamed Bobi, omul care a stat în spatele mai multor sângeroase atacuri sinucigaşe din capitala afgană. Urmăriţi aici un interviu în exclusivitate cu soldaţii ce au luat parte la acţiune.

Casa în care se afla Mohamed Bobi se afla într-o zonă greu accesibilă, în munţi. Operaţiunea nu a durat mai mult de 30 de minute. "S-a închis în ultima camera şi şi-a tras şi soţia sau fata lângă el şi a început să tragă. Era şi un copil acolo, a fost destul de complicat", poveşte un român ce a participat la operaţiune. 

Cea mai cunoscută lovitură organizată de Bobi este cea de la Ministerul Informaţiilor din Kabul. Atunci, trei sinucigaşi s-au detonat încercând să-l asasineze pe ministrul afgan al Informaţiilor. Deşi demnitarul a scăpat, câteva zeci de civili au căzut victime în atentat.

Lichidarea lui Mohamed Bobi nu înseamnă însă finalul războiului. Locul lui Bobi a fost luat de un alt lider taliban care va continua, cel mai probabil, să atace forţele coaliţiei.

 

Mai multe articole despre:
talibani Afganistan Kabul afgani