MENIU

Val de căldură în Japonia. Cinci prsoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 3.000 au fost spitalizate

Cinci persoane au murit și peste 3.000 au fost spitalizate ca urmare a valului de căldură care a afectat Japonia în ultima săptămână, potrivit mass-media din Japonia.

Decesele s-au înregistrat în rândul persoanelor vârstnice care au avut de suferit în urma temperaturilor înalte înregistrate în arhipelag și care au depășit 39 de grade în prefecturile Gunma și Fukushima.

Aproximativ 3.200 de persoane au fost spitalizate în întreaga țară în ultimele opt zile cu simptome legate de expunerea la temperaturi ridicate, dintre care jumătate cu vârste de 65 de ani, potrivit autorităților nipone citate de agenția Kyodo.

Dintre acestea, opt se află în stare critică, relatează televiziunea națională NHK. Agenția japoneză de meteorologie (JMA) a recomandat cetățenilor din zonele cele mai afectate de căldură să se hidrateze suficient și să evite expunerea directă la soare.

Potrivit prognozei meteo, se așteaptă ca valul de căldură să diminueze și ca temperaturile să scadă la maximum 35 de grade în centrul țării, în condițiile în care se preconizează ca întreg arhipelagul să fie acoperit de norii aduși de taifunul Nangka.

Mai multe articole despre:
null