MENIU

Vadim Tudor către Traian Băsescu: Vă fac premier când ajung preşedinte

FOTO: NewsIn

Ceremonia de înmânare a certificatelor de europarlamentar organizată de BEC a prilejuit un schimb de replici între şeful statului şi preşedintele PRM, proaspătul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor, care i-a spus lui Băsescu că îl va face premier când va ajunge la Cotroceni.

"Vă fac premier când ajung preşedinte", i-a spus Vadim Tudor lui Traian Băsescu, ulterior acestei replici şeful statului refuzând să-i mai întindă mâna preşedintelui PRM.

În cadrul ceremoniei, fiecare dintre cei 33 de aleşi, după primirea certificatului de europarlamentar, făceau un tur al sălii dând mâna cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Roberta Anastase şi Mircea Geoană. Lucrurile au decurs normal până când s-a ajuns la strigarea reprezentanţilor PRM, preşedintele partidului, Corneliu vadim Tudor pofitând de ocazia de a se afla faţă în faţă cu şeful statului.

Vadim Tudor a intervenit zgomotos şi în timpul alocuţiunii preşedintelui Traian Băsescu, când şeful statului a spus că toţi cei 33 de europarlamentari sunt români. "Şi Sogor Csaba este român!", a strigat Vadim Tudo. "Domnule Vadim, vă evacuez!", şi-a întrerupt Băsescu discursul.

Ulterior, după încheierea ceremoniei, s-au împărţit pahare cu şampanie, şeful statului şi Corneliu Vadim Tudor continuând schimbul de replici cu această ocazie. "Aştept să mă evacuaţi, dar la Cotroceni", i s-a adresat Vadim Tudor preşedintelui Băsescu, când acesta a ajuns în dreptul lui pentru a ciocni un pahar de şampanie. "Nu te evacuez maestre", a răspuns Băsescu, care a renunţat să mai dea noroc cu Vadim Tudor şi colegul său de Parlament European, George Becali.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au plecat imediat după încheierea ceremoniei, fără a mai sta la discuţii cu proaspeţii europarlamentari. Încă de la sosire, şeful statului a păstrat o ţinută sobră şi, deşi se aştepta ca  preşedintele să fie însoţit de fiica sa, Elena Băsescu, proaspătul europarlamentar a venit separat, la câteva minute după tatăl său.

Corneliu Vadim Tudor a explicat apoi schimbul de replici cu preşedintele. "Nu a ciocnit cu mine pentru că nu bea şampanie, el bea să se dreagă, aşa că bea whisky. Deci eu i-am zis aşa: "Domnule, nu crezi că e cazul să îngropăm securea războiului? Zice "Da, da, dar aţi scris atâtea răutăţi despre mine". Zic: "Uite, când am să fiu preşedinte pe dumneata am să te fac prim-ministru". Normal că se uita zbanghiu la mine, e supărat, normal că e supărat pentru că timpul lucrează în favoarea mea", a spus Vadim Tudor.

Preşedintele PRM a amintit şi de o intrevenţie televizată a Elenei Băsescu, în care a spus că Vadim Tudor va avea de înfruntat acum "doi Băsescu" şi că ea are mintea odihnită. "O altă gafă monumentală, că are mintea odihnită, nu trebuia să ne spună pentru că ne-am dat seama că şi ea şi taică-su au mintea odihinită. Le-o obosesc eu. Ea azi noapte era la un club de fitness la 12 noaptea, ea îi crează lui taică-su mai multe probleme decât i-a creat Nicu Ceauşescu lui Nicolae Ceauşescu, şi e păcat", a spus Vadim Tudor.

Preşedintele PRM a avut o explicaţie şi pentru faptul că Traian Băsescu nu a dat mâna cu el în cadrul ceremoniei. "Nu are cultura civilizaţiei, eu sunt elegant, civilizat, vorbesc frumos cu toată lumea şi lui îi e frică de mine, el nu vrea să facă transferul paşnic de putere", a remarcat Vadim.