MENIU

V. Hrebenciuc: Nu se pune problema retragerii sprijinului politic pentru Ecaterina Andronescu

Foto: gandul.info

Singura greşeală a Ecaterinei Andronescu a fost aceea că nu a consultat conducerea PSD, dar nu se pune problema retragerii sprijinului politic şi nici a unei remanieri, a declarat, duminică, Viorel Hrebenciuc, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor.

În opinia social-democratului, singurul reproş care i se poate aduce ministrului Educaţiei este acela că nu a informat conducerea PSD în legătură cu hotărârea pe care vrea s-o ia, şi anume să promoveze o ordonanţă de urgenţă prin care absolvenţii Spiru Haret ar putea fi nevoiţi să repeta licenţa.

"Datorită manierei în care a fost reliefată de către mass-media întreagă această acţiune, cu păreri pro şi contra, doamna Ecaterina Andronescu a făcut o singură greşeală, faptul că nu a informat în prealabil Biroul Permanent despre decizia pe care vrea să o ia. Se va întâmpla acest lucru luni, astfel încât totul va reintra în normal din punctul meu de vedere", a afirmat liderul deputaţilor PSD.

Potrivit lui Hrebenciuc, nici subiectul remanierii guvernamentale nu a fost abordat la nivelul conducerii PSD. "Nu a fost o asemenea discuţie şi nici nu cred că va apărea prea repede", a spus social-democratul.

"Vina este a miniştrilor dinaintea doamnei Ecaterina Andronescu. Ei ar fi trebuit să controleze strict cifrele de şcolarizare pentru universităţile particulare. Acest lucru se făcea până acum câţiva ani de zile. Din neferice, nici domnul Miclea, nici cei de după domnia sa n-au mai făcut acest lucru, astfel încât s-a ajuns la situaţia de astăzi", a fost explicaţia lui Viorel Hrebenciuc cu privire la situaţia în care se află învăţământul superior.

Liderul PSD a indicat şi varianta spre care ar trebui să se îndrepte decizia ministerială. "Studenţii care au urmat cursurile la distanţă sau de ce natură au fost nu sunt vinovaţi. Cred că pentru aceştia trebuie găsite soluţii care să satisfacă efortul pe care l-au făcut de-a lungul anilor. Studenţii nu au nicio vină, nu ei trebuie să fie cei care sunt pedepsiţi", a menţionat Hrebenciuc.

El a refuzat însă să expliciteze soluţia: "Nu-mi cereţi mai mult decât pot duce. Să-mi dau cu părerea şi-n acest domeniu cred că e prea mult, chiar pentru mine". Hrebenciuc a menţionat că "sunt mai multe variante" de rezolvare a problemei, iar în şedinţa BPN de luni va fi găsită cea care să "satisfacă toate părţile implicate".