MENIU

V. Costiniu: Se inventează modalităţi de a reduce Justiţia la tăcere, de a-i pune pumnul în gură

V. Costiniu: S-a ajuns deja la intimidare făţişă
Foto: gandul.info

Războiul dintre Justiţie şi SRI revine cu un nou episod. Asociaţia Magistraţilor a organizat, marţi, o conferinţă de presă cu tema "Independenţa magistratului, între contestare şi control".

Conferinţa vine în urma scandalului dintre CSM şi SRI, apărut după ce mai mulţi judecători au susţinut că angajaţii Serviciului Român de Informaţii au încercat să îi intimideze.

Totul a pornit de la o informare făcută de judecătorii nemţeni către forurile europene. Oamenii legii s-au plâns că, după aceasta informare, au fost luaţi la întrebări de angajaţii SRI. În replică, Serviciul Român de Informaţii a susţinut că acţiunea a vizat identificarea aspectelor care pot afecta actul de justiţie.

În tot acest conflict a intervenit şi CSM, care îi acuză pe cei de la SRI că şi-ar fi depăşit atribuţiile.

"Presiunile au căpătat mult mai multe conotaţii decât vedem zi cu zi. De la declaraţii publice, de la analize şi contestări, s-a ajuns deja la intimidarea făţişă", a declarat, marţi, la Realitatea TV, Viorica Costiniu, preşedinte de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România.

"Toate acestea nu fac altceva decât să ducă la desfiinţarea Justiţiei. Avem sentimentul că astfel de practici nu numai nu credeam că mai pot să aibă loc, dar nici măcar nu le-am trăit ca experienţă profesională. Şi atunci înseamnă că inventăm modalităţi ca să reducem justiţia la tăcere, să punem pumnul în gură şi, mai ales, s-o aducem la ordine", a acuzat Costiniu.

În ceea ce priveşte conferinţa organizată marţi de magistraţi, Viorica Costiniu a explicat că întâlnirea urmăreşte să arate "că una se spune la dineuri sau la întâlnirile politice, şi alta este realitatea cu care se confruntă Justiţia".

Citeşte şi...

Mai multe articole despre:
justiţie CSM magistrat SRI conferinţă judecător