MENIU

Unul dintre organizatorii petrecerilor lui Berlusconi a fost arestat pentru trafic de droguri

Foto: repubblica.it

Omul de afaceri Giampaolo Tarantini, suspectat că este unul dintre organizatorii petrecerilor cu prostituate desfăşurate în reşedinţele particulare ale premierului italian Silvio Berlusconi, a fost arestat vineri pentru trafic de droguri, au anunţat surse judiciare, relatează AFP.

"Giampaolo Tarantini a fost arestat pentru trafic de droguri, dar şi pentru că exista riscul ca el să fugă", a declarat presei Antonio Laudati, procurorul din Bari. Omul de afaceri a fost arestat pe aeroportul din Bari, capitala regiunii Puglia. Parchetul din Bari a deschis în urmă cu câteva luni o anchetă împotriva fraţilor Tarantini, bănuiţi de corupţie pentru obţinerea unor contracte.

Interceptările telefonice realizate în cadrul anchetei au dus şi la bănuieli legate de trafic de droguri, dar şi de "incitare la prostituţie". Giampaolo Tarantini, care îl cunoaşte pe Silvio Berlusconi, le-a oferit bani unor prostituate, pentru ca acestea să-şi petreacă noaptea în două reşedinţe ale şefului guvernului, de la Roma şi Sardinia. 

Două cotidiane, Corriere della Sera şi La Stampa, au publicat în urmă cu două săptămâni extrase dintr-un interogatoriu al lui Tarantini. Acesta ar fi confirmat că a adus 30 de femei, dispuse la favoruri sexuale, la cele 18 petreceri date de Berlusconi la reşedinţele sale din Roma şi Sardina între septembrie 2008 şi ianuarie 2009. 

Unele dintre fete ar fi primit 1.000 de euro "pentru serviciile sexuale", altele au fost plătite doar pentru participarea la petreceri. Preşedintele Consiliului italian nu a negat că aceste petreceri au avut loc, dar a subliniat că nu a ştiut niciodată că tinerele care participau la ele erau plătite.

Mai multe articole despre:
Silvio Berlusconi prostituate