MENIU

Unul dintre liderii suporterilor dinamovişti nu mai are voie să participe la meciuri timp de 1 an

Foto: dinamomania.net

Unul dintre liderii suporterilor dinamovişti, Elias Bucurică, nu mai are voie să participe la meciuri timp de 1 an, acesta fiind amendat cu 200 de lei, miercuri noaptea, după ce a fost implicat în bătaia cu suporterii rapidişti, conform unor surse din Jandarmerie.

Totodată, unui alt suporter dinamovist, amendat la rândul lui cu aceeaşi sumă, i s-a interzis participarea la astfel de competiţii sportive, mai spun sursele.

Un suporter dinamovist şi unul rapidist sunt cercetaţi pentru distrugere, după ce au avariat două maşini aflate, miercuri, în trafic, la ieşirea din Bucureşti, au mai spus aceiaşi oficiali ai Jandarmeriei.

Autoturismele nu erau dintre cele care mergeau la Piteşti pentru meciul Dinamo-Rapid.

Aproximativ 120 de suporterii dinamovişti şi rapidişti au reţinuţi de jandarmi miercuri seara, aceştia rămânând la secţiile de poliţie 21 şi 22 din capitală până la miezul nopţii. 

Aceştia se aflau în două autocare cu care urmau să se deplaseze la Piteşti.

În autocare dinamoviştilor s-au găsit 19 unelte agricole, două lanţuri, două bâte, două arme albe şi mai multe obiect interzise pirotehnice.

În acelaşi timp, patru persoane sunt suspectate că l-ar fi lovit cu o bâtă în cap pe unul dintre jandarmii aflaţi la faţa locului.

Suspecţii au fost audiaţi, după care li s-a dat drumul, urmând a fi analizate imaginile filmate de jandarmi. 
Totodată, 25 de tineri din galeria Rapid au fost ridicaţi de mascaţi şi poliţiştii Secţiei 1 Piteşti, de pe o strada din centrul oraşului, imediat ce au coborât din autocar.

"14 dintre ei au fost amendaţi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, valoarea toala a contravenţiilor find de 5.000 de lei. Un baiat de 21 ani din Adunaţii Copăceni Giurgiu a fost găsit cu droguri - 0,2 grame haşis - şi a fost predat pentru continuarea cercetarilor la BCCO Piteşti", a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Arges, Robert Radu.

Reamintim că, iniţial, patru suporteri dinamovişti au fost reţinuţi de jardarmi, după ce s-au bătut cu suporterii rapidişti, a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.

Suporterii dinamovişti şi cei ai Rapidului s-au bătut, miercuri seara, la ieşirea din Bucureşti, în zona Autogării Militari, în incident fiind avariată şi o maşină a Jandarmeriei.

Incidentul a pornit după ce suporterii dinamovişti aflaţi într-un autocar au recunoscut în trafic maşinile cu care rapidiştii se deplasau, la rândul lor, la meciul dintre Dinamo şi Rapid, care se disputa miercuri seara, de la 20.45, la Piteşti, din sferturile de finală ale Cupei României.

În incident a fost rănit un jandarm, lovit cu o bâtă în cap de unul dintre suporteri, acesta fiind transportat la Spitalul Universitar Bucureşti.

Mai multe articole despre:
Dinamo Cupa României Rapid jandarmi suporteri