MENIU

Universitatea Craiova şi-a prezentat noile achiziţii, Florin Şoavă şi Pieter Merlier

Foto: Prosport

Florin Şoavă şi Pieter Merlier sunt ultimele arme prezentate de olteni. După ce a trecut pe la Rapid şi pe la alte trei echipe din Rusia, Şoavă a revenit la Craiova ca să prindă naţionala şi să joace în cupele europene cu Universitatea.

Oltenii s-au întărit cu Florin Şoavă, revenit acasă după opt ani. Şoavă a primit în Bănie numărul opt, purtat în trecut de nume mari ale Craiovei. "A fost tricoul lui Balaci şi Craioveanu. Să fie sănătoşi. Acum e al meu!", a anunţat jucătorul, care a semnat cu Universitatea un contract valabil pe doi ani şi jumătate.

Şoavă îl anunţă pe selecţionerul României că e gata să pună umărul pentru naţională: "Atât timp cât sunt aici, sunt sub observaţia selecţionerului. Dacă dânsul mă va chema, voi răspunde pozitiv".

Ca să prindă un loc de titular, noul portar al Craiovei, Merlier, trebuie să se lupte cu fiii Craiovei, Bornescu şi Lung junior.

"Cred că trei portari buni sunt şi mai utili echipei şi vor face echipa şi mai puternică. Sper să ajut echipa să îşi îndeplinească obiectivele" a declarat Merlier, fostul goolkeeper al Universităţii Cluj, care a semnat cu Craiova un contract valabil şase luni, cu drept de prelungire pe doi ani. 

Altfel, la Universitatea Craiova au revenit şi Ciprian Tănasă şi Jeremy Njock.

Lotul Universităţii a plecat astăzi în Turcia, pentru un cantonament. "Juveţii" urmează să petreacă 10 zile în Antalya, iar al doilea stagiu de pregătire este programat la Coverciano, în Italia, în perioada 2-12 februarie. Cantonamentul din Italia se va încheia cu amicalul în care oltenii vor întâlni cel mai sonor adversar din ultimii ani, echipa lui Adrian Mutu, AC Fiorentina.

Mai multe articole despre:
Universitatea Craiova contract