MENIU

Univ. Craiova - Pieter Merlier a semnat un contract pe 6 luni, cu drept de prelungire pe încă 2 ani

Foto: www.fotbalblog.com

Fostul portar al Universităţii Cluj, Pieter Merlier, a semnat un contract pe 6 luni cu Universitatea Craiova, el venind din postura de jucător liber de contract, şi a declarat că a plecat de la gruparea din Liga a II-a pentru că arăta ca "o corabie care se scufundă".

"Am semnat un contract până în vară, am opţiune de prelungire pentru încă doi, dar acum vreau să mă concentrez asupra primelor şase luni. Sper să-mi demonstrez valoarea. Am auzit numai lucruri bune despre această echipă, are jucători foarte tineri. Ştiu asta pentru că am urmărit echipa, am fost în România. Sunt fericit că mi-au dat această şansă. Sincer să fiu, Universitatea Cluj era o corabie care se scufundă. Acum depinde numai de mine, singurul lucru pe care pot să-l fac e să mă antrenez bine. Ştiu că începem mâine pregătirea şi abia aştept", a declarat Pieter Merlier.

Portarul belgian (29 de ani) a început fotbalul la KSV Waregem, pentru care a evoluat până în 2007, după care s-a transferat la israelienii de la Maccabi Herzylia. Acolo a avut un conflict cu oficialii echipei, a fost declarat liber de contract şi a semnat Universitatea Cluj.

De asemenea, la Universitatea Craiova vor sosi şi doi internaţionali australieni ai naţionalei de juniori, cei doi fiind români la origine. Filip Nechifor (18 ani) este mijlocaş şi a evoluat anul trecut în liga secundă din Australia, unde a marcat 9 goluri şi a dat 12 pase de gol. Celălalt jucător este Anthony Bryan Bran (18 ani), joacă fundaş central şi este căpitanul naţionalei autraliene de juniori. Cei doi fotbalişti se vor pregăti cu echipa a doua a Universităţii Craiova şi, dacă vor da randamentul scontat, vor fi chemaţi la gruparea de seniori pregătită de Nicolo Napoli.