MENIU

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a cerut suspendarea adoptării legii unice de salarizare

Reprezentanţii Uniunii Judecătorilor acuză lipsa de transparenţă a Ministerului Muncii
foto: blogs.e-rockford.com

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a cerut, în instanţă, suspendarea procesului de adoptare a legii unice de salarizare în domeniul bugetar. Preşedintele Uniunii, Horaţiu Dumbravă, a declarat că, din luna martie, a cerut Ministerului Muncii să fie invitat la consultările organizate pe această temă, însă s-a lovit de lipsa de transparenţă a instituţiei.

Horaţiu Dumbravă acuză lipsa de transparenţă decizională. "Am primit răspuns oficial din partea Ministerului Muncii că nu vom fi invitaţi la consultări", a spus acesta.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor spune că ar fi de acord cu acest proiect de lege dacă ar cunoaşte toate prevederile sale. "S-a tot vorbit de salarii de lux în justiţie. Îi rog pe cei care reprezintă alte profesii să pună în pielea noastră. Vrem să ştim cum ne situăm în raport cu acest proiect de lege", a mai spus Dumbravă, potrivit căruia judecătorii nu sunt speriaţi de plafonarea salariilor.

Cabinetul Boc va aproba, în acestă săptămână, principiile după care vor fi remuneraţi bugetarii de la anul. Se vrea o lege care să elimine diferenţele uriaşe dintre salariile de la stat. Concomitent vor avea loc şi discuţii cu sindicatele pentru a vedea cu cât pot fi majorate salariile mici şi medii, de până la 1.700 de lei. 

Citeşte şi

Guvernul va aproba principiile legii privind salarizarea unică

Mai multe articole despre:
guvern bugetari legea salarizării unice