MENIU

Unirea Urziceni - Dan Petrescu le cere jucătorilor să facă minuni cu FC Timişoara

Foto: NewsIn

Antrenorul Dan Petrescu, omul care a dus Unirea Urziceni pe primul loc în Liga I, cu două etape înainte de finalul sezonului, crede că FC Timişoara este mult mai greu de bătut decât Dinamo şi crede că ar fi "un miracol" ca ialomiţenii să câştige ultimele două partide din acest sezon şi să devină campioană.

"Timişoara e o echipă foarte bună pe teren propriu, trebuie să facem un meci mult mai bun decât cu Dinamo ca să ne impunem. Dacă vom câştiga următoarele două jocuri, va fi un miracol, şi un miracol se întâmplă o dată la 1.000 de ani", a spus Petrescu, într-o conferinţă de presă susţinută joi. Tehnicianul liderului la zi al Ligii I susţine în continuare că Dinamo rămâne favorită la titlu "deoarece are trecut, are experienţă, are tot".

Tehnicianul ialomiţenilor a comentat şi posibilele transferuri ale lui Varga şi Bălan la Timişoara: "Timişoara vrea jucători de la Urziceni, face exact ce a făcut Dinamo toată viaţa. Dinamo îl vrea acum pe Coman, Timişoara îi doreşte pe Varga şi Bălan şi spun că nu vor juca împotriva lor, dar o să vedeţi că or să joace, şi o vor face foarte bine. Numai în România se pot face aceste lucruri. Avem prima opţiune de cumpărare a celor doi în vară".

Dan Petrescu a vorbit şi despre speculaţiilor privind o eventuală fuziune între clubul său şi FC Steaua: "Timişoara va juca cu Unirea Urziceni, nu cu Steaua II sau Steaua III. Această echipă a făcut punctele pe teren şi numai pe teren. Steaua ne-a făcut mult rău cu aşa-zisa fuziune. Jucătorii mei sunt bulversaţi, cum şi cei de la Steaua sunt la fel. Noi vrem să rămânem aici, nici patronul nostru, nici jucătorii nu vor să plecăm de aici".

În încheiere, antrenorul liderului din Liga I i-a acuzat pe conducătorii din Ştefan cel Mare, care se gândesc să renunţe la Mircea Rednic, dacă acesta nu va cuceri titlul în acest sezon: "Soluţie mai bună ca Rednic la Dinamo nu există. El a fost mereu criticat aiurea şi a fost sub presiune de când a ajuns acolo. Lui Rednic ar trebui să-i facă un contract pe 10 ani. A fost mereu pe primul loc, şi la Dinamo, şi la Rapid".

Partida FC Timişoara - Unirea Urziceni, din etapa a 33-a a Ligii I, se va disputa duminică de la ora 20.30.