MENIU

Unele filiale PNL sunt nemulţumite că partidul a rămas în Opoziţie şi cer organizarea unui Congres Extraordinar

FOTO: NewsIn
Liberalul ieşean, Valerian Sălăvăstru, a cerut organizarea unui Congres Extraordinar şi decapitarea actualei conduceri

Decizia conducerii centrale de a nu intra la guvernare continuă să-i nemulţumească pe unii lideri de filiale, iar ideea convocării unui Congres pentru schimbarea conducătorilor este tot mai des vehiculată. Cutia Pandorei a fost redeschisă de o declaraţie a lui Valerian Sălăvăstru, finul lui Relu Fenechiu.

Liberalul ieşean a cerut organizarea unui Congres Extraordinar şi decapitarea actualei conduceri. Chiar dacă nu la fel de radicali, sunt şi alţi liberali care doresc un congres.

"Eu cred că trebuie să ţinem Congresul ca să se clarifice toate problemele... aşa încât partidul să înregistreze creştere şi nu descreştere din cauza nerespectării statutului de anumiţi indivizi de la nivel central", a declarat preşedintele filialei PNL Gorj, Ilie Morega.

Mai precaut, naşul rebelului Sălăvăstru, are unele nuanţe. "Cu cât mai repede, cu atât mai bine pt că o conducere proaspăt aleasă este mai legitimă decât una pe final de mandat. Dacă nu mai legitimă, cel puţin mai puternică."

Apropiaţii liderului PNL Călin Popescu Tăriceanu n-au nimic împotriva unui congres, dar nu în viitorul apropiat. "Vom organiza un congres aşa cum prevede şi statul şi cum este normal după alegerile europarlamentare" a afirmat Bogdan Olteanu.

Nemulţumirile din PNL au început să iasă la iveală imediat după de s-a conturat alianţa PDL - PSD. Primul care a aruncat cu piatra a fost vicepreşedintele Ludovic Orban. "În mod normal o decizie referitoare la participarea la guvernare, în conformitate cu statutul, ar fi trebuit luată în Delegaţia Permanentă a partidului."

Lui Ludovic Orban i s-au alăturat şi alţi lideri din teritoriu printre care preşedintele PNL Botoşani, Liviu Câmpanu şi vicepreşedintele PNL Giurgiu, Dragos Ujeniuc.