MENIU

Una dintre primele femei toreador a murit la vârsta de 86 de ani

Foto: Associated Press

Conchita Cintron, une dintre primele femei care a reuşit să domine corida rezervată, de obicei bărbaţilor, a murit la Lisabona. Avea 86 de ani şi începuse să se lupte cu taurii la numai 13 ani.

Conchita a murit din cauza unui atac de cord. Ea a fost cunoscută ca "Zeiţa Blondă" şi se pare că a ucis mai mult de 750 de tauri, pe parcursul carierei ei. Era extraordinară în luptă atât pe jos, cât şi călare.

"A avut un impact extraordinar asupra acelei perioade din lupta cu taurii. Probabil că a fost cea mai cunoscutăfemeie toreador", a declarat Hugo Ferro, membru al Uniunii Toreadorilor din Portugalia.

Ea s-a născut în 1922, dintr-un tată din Puerto Rico şi o mamă de naţionalitate americană. La 13 anis-a luptat cu primul taur, iar în 1937 şi-a făcut debutul în arena principală din Lima, Peru.

Ea a fost rănită grav în 1949, în Guadalajara, Mexic, când un taur a lovit-o în şold. Dusă la infirmerie, ea a fugit de doctori, s-a reîntors în arenă şi a ucis taurul. Apoi a căzut şi a fost dusă de urgenţă la spital pentru a fi operată. S-a retras în 1949 şi a rămas în memoria tuturor ca una dintre cele mai de succes femei în lupta cu taurii.

Mai multe articole despre:
toreador atac de cord murit